Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

Explicate

Paxton

Paraat

Alarm Meldnet

Bydemes

SmartSD

CardAccess

Sequrix

OSEC

Top Security

Securitas

Masset Solutions

VAIBS

VBN

BHVcertificaat.online

EAL

NetworxConnect

VideoGuard

Unii

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

NIBHV

SOBA

Ajax Systems

Trigion

Hikvision

Akuvox

CSL

CDVI

GFT

Brivo

ASIS

Seris

Gold-IP

Dero Security Products

Connect Security

Seagate

VVNL

De Beveiligingsjurist

Uniview

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

HID

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Centurion

2N

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

i-Pro

ARAS

Nenova

HD Security

G4S

RoSecure

Alphatronics

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

VEB

DZ Technologies

Lobeco

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Secusoft

Genetec

Kiwa

IDIS

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Advancis

Milestone

Optex

ADI

20face

SmartCell

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Avigilon Alta

Azena biedt meer mogelijkheden voor bestaande camerasystemen

29 september 2022
Redactie
09:39

Azena kondigt upgrades aan van zijn open platform. Deze bieden nieuwe integratiemogelijkheden voor slimme camera’s in bestaande videobewakingssystemen en hulpmiddelen voor efficiënter apparaatbeheer. Azena is te beschouwen als het ‘Android’ voor IP-camera’s en omvat onder andere een app-store.

De nieuwe integratiemogelijkheden maken het voor de integrator eenvoudiger om slimme camera’s met gespecialiseerde analyses te configureren en in te zetten in bestaande videosystemen. Metadata van deze gespecialiseerde analyses, zoals wapendetectie of overstromingsdetectie, worden automatisch omgezet in gebeurtenissen op videobeheerplatforms van Milestone, Genetec en Network Optics.

Gespecialiseerde oplossingen bouwen
“Systeemintegrators kunnen met ons platform, de apps uit onze store en integratietools gespecialiseerde oplossingen bouwen. Denk aan valdetectie van patiënten in zorginstellingen”, zegt Madhav Varma, vice president Product voor Azena. Met meer dan honderd apps in de groeiende Azena Application Store, kunnen integrators apps selecteren, maar ook hun eigen apps ontwikkelen en uploaden. Die worden dan alleen zichtbaar en te koop aangeboden voor hun eigen klanten. Dit stelt gespecialiseerde integrators in staat om hun unieke benadering van bepaalde verticale markten of andere specifieke klantbehoeften verder te beschermen, terwijl ze nog steeds gebruikmaken van het Azena-platform als onderdeel van hun op maat gemaakte oplossing.

Nieuwe projectbeheerfuncties
De verbeteringen aan het platform bieden nu een verscheidenheid aan opties voor implementatie en onderhoud, van volledig externe verbindingen tot nieuwe ondersteuning voor installaties die op een volledig gesloten netwerk draaien, zoals kritieke infrastructuurinstallaties of externe sites met weinig tot geen internetverbinding. Met nieuwe projectbeheerfuncties kunnen integrators app-licenties toewijzen aan specifieke klanten of projecten. Camera-installaties kunnen makkelijker worden gesegmenteerd op klant, project en locatie en toegangsrechten voor specifieke gebruikers kunnen worden toegewezen en beheerd op basis van projecten. Dit geeft integrators een beter overzicht en controle over hun projecten.

Verbeterd apparaatbeheer
Verbeterd apparaatbeheer op het Azena-platform stelt integrators in staat om makkelijker batch-updates uit te voeren op veel apparaten met dezelfde instellingen en om een ​​back-up te maken en deze instellingen te herstellen of te repliceren naar meerdere apparaten. Integrators kunnen nu ook rechtstreeks met app-ontwikkelaars op het platform onderhandelen over volumeprijzen of andere kortingen en extra app-ondersteuning. App-licenties voor klantdemo’s of pilotprojecten kunnen ook eenvoudig worden uitgebreid binnen het Azena-platform.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner