Beveiliging nieuws

Onze partners

Oribi ID Solutions

Bydemes

Uniview

2N

ARAS

HD Security

Nimo Dog Security

Seris

Alarm Meldnet

SOBA

Akuvox

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Dahua

Add Secure

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

GFT

Regio Control Veldt

Alphatronics

Milestone

G4S

CardAccess

Brivo

Hikvision

i-Pro

OSEC

VVNL

Paxton

NetworxConnect

Explicate

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

DZ Technologies

Masset Solutions

NIBHV

Service Centrale Nederland

VAIBS

Eizo

PG Security Systems

Unii

HID

Trigion

IDIS

CDVI

Nimo Drone Security

Seagate

Securitas

Advancis

CSL

Optex

MPL

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

JMB Groep

VideoGuard

EAL

Centurion

Genetec

ADI

ASIS

Sequrix

RoSecure

Ajax Systems

BHVcertificaat.online

SmartSD

Paraat

Nenova

VBN

Top Security

20face

Kiwa

Connect Security

Lobeco

Avigilon Alta

Gold-IP

Crown Security Services

SmartCell

Dero Security Products

VEB

Commentaar gevraagd op tb’s blussystemen

11 november 2022
Redactie
09:16

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft de concepten van Technisch Bulletin 64C en Technisch Bulletin XX gepubliceerd. Het is tot 1 februari 2023 mogelijk om commentaar in te dienen voor deze Technische Bulletins (TB’s) voor blussystemen.

Het bestaande TB 64B Schuimbijmengsystemen is herzien omdat een aantal bepalingen aanleiding gaf tot misverstanden. Dat is in concept-TB 64C opgelost. Verder is er sinds de publicatie van TB 64B in 2012 meer aandacht ontstaan voor onderhoud van vast-opgestelde brandbeheersings- en brandblusinstallaties. Zo is in 2017 TB 80 Onderhoud en beheer van sprinklersystemen gepubliceerd. TB 64B en TB 80 weken onderling nogal af. In de herziening is dat rechtgetrokken. Nieuw is dat concept-TB64C qua testprotocol volledig opnieuw is opgebouwd op basis van twee pijlers: bijmengtesten met – en bijmengtesten zonder een bijmengtoestel. Concept-TB 64C is niet alleen van belang voor sprinklerinstallateurs en onderhoudsbedrijven, maar ook voor beheerders van sprinklerinstallaties. Het CCV zegt benieuwd te zijn hoe de concept-TB’s door de bedrijven worden ontvangen.

Concept Technisch Bulletin XX
Exposure protection is bedoeld om in geval van een brand buiten het beveiligde gebouw de kans op branddoorslag of -overslag bij een gevel te verkleinen. Dat kan met het aansproeien van buitenrisico’s of het koelen van de gevel. De regels voor het ontwerp van de sprinklerinstallatie die in de exposure protection moet voorzien zijn echter gebrekkig en soms onduidelijk. Dat maakt het moeilijk om vast te stellen of de exposure protection doeltreffend is. Concept-TB XX Exposure protection beoogt dat voor twee categorieën brandrisico’s (Categorie I: o.a. vuilcontainers (tot 3 m³) en fietsenstallingen, Categorie II : o.a. vrachtwagens aan loading docks) te verbeteren.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner