Beveiliging nieuws

Onze partners

VAIBS

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

G4S

Nimo Dog Security

ARAS

Akuvox

HD Security

Securitas

Crown Security Services

SOBA

Centurion

Eizo

CDVI

Hikvision

VideoGuard

Unii

DZ Technologies

ASIS

i-Pro

Top Security

RoSecure

Kiwa

VBN

Seagate

CSL

Multiwacht

Milestone

Alphatronics

NIBHV

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

Dero Security Products

20face

SmartCell

JMB Groep

Seris

Nenova

VEB

Explicate

SmartSD

OSEC

Connect Security

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Uniview

EAL

Brivo

Genetec

HID

Lobeco

De Beveiligingsjurist

IDIS

Avigilon Alta

Optex

Bydemes

Advancis

Sequrix

Regio Control Veldt

CardAccess

Masset Solutions

GFT

Bosch Security Systems

VVNL

Add Secure

2N

Paxton

Paraat

Gold-IP

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

ADI

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

BHVcertificaat.online

Trigion

Oribi ID Solutions

Beveiliging tegen inbraak na grote brandschade

14 november 2022
Redactie
08:18

De afgelopen tijd moest Crown Security Services weer verschillende keren optreden bij zeer grote branden. In Delft was dat nodig bij een brand op de meubelboulevard en begin deze maand werd het bedrijf ingeschakeld nadat een bedrijfspand in Leidschendam voor een groot deel door brand werd verwoest.

Door de schade die een brand veroorzaakt, hebben inbrekers na afloop vrij spel om te stelen wat nog niet verwoest is. Om dat te voorkomen wordt Crown Security Service ingeschakeld. Het bedrijf, dat ervoor zorgt dat na een calamiteit de schade niet verder oploopt, heeft daarvoor goede contacten met brandweer en verzekeraars.

Zeer grote brand
Zondag 23 oktober ging het mis op de meubelboulevard van Delft. Bij Carpetright en JYSK aan de Leeuwenstein brak brand uit, waarbij ook grote schade aan de buitenschil ontstond. De winkels waren op dat moment geopend, maar doordat de brand snel werd ontdekt, kon iedereen op tijd naar buiten vluchten. De brand breidde zich uiteindelijk uit tot wat de brandweer Zeer Grote Brand (GRIP 1) noemt. Er moest zelfs een NL-Alert worden verstuurd, vanwege de hevige rookontwikkeling. Doordat de brand tussen de wanden woedde, was het vuur bijna niet uit te krijgen. Pas maandagochtend was de brand geblust. De brandweer ging naar huis, maar de mensen van Crown Security Service bleven achter om de periferie van de uitgebrande winkels te bewaken. Er werd voor hekken en camera’s gezorgd, tot het verzekeringsonderzoek voltooid was en alles van waarde veilig was gesteld.

Klaar voor jaarwisseling
In de late ochtend van 2 november brak brand uit bij een bedrijfswagenhandel in Leidschendam. Ook die brand werd door de brandweer opgeschaald naar GRIP 1. Maar liefst negen tankautospuiten en een hoogwerker werden ingezet om de brand onder controle te krijgen. Intussen waren ook de mensen van Crown Security Services alweer onderweg om ervoor te zorgen dat de locatie beveiligd zou zijn op het moment dat de brandweer en andere hulpdiensten zouden vertrekken. Het bedrijf bereidt zich inmiddels alweer voor op de jaarwisseling. Verwacht wordt dat er op diverse plaatsen grote branden zullen ontstaan, onder andere door het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk. De specialist in ramplekbeveiliging schaalt eind december daarom op naar de volledige capaciteit.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner