Beveiliging nieuws

Onze partners

Alarm Meldnet

PG Security Systems

Genetec

Paxton

Unii

Hanwha Vision Europe

OSEC

Top Security

Advancis

CDVI

Bosch Security Systems

Trigion

Ajax Systems

Optex

Oribi ID Solutions

Milestone

SmartCell

Centurion

IDIS

Kiwa

Crown Security Services

NetworxConnect

SOBA

Akuvox

VBN

ADI

Service Centrale Nederland

G4S

Secusoft

Dero Security Products

2N

HID

Add Secure

JMB Groep

i-Pro

Bydemes

SmartSD

GFT

Hikvision

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Nenova

DZ Technologies

Masset Solutions

Uniview

ARAS

HD Security

NIBHV

EAL

Seagate

Nimo Dog Security

VAIBS

Paraat

BHVcertificaat.online

20face

Lobeco

VVNL

ASIS

Alphatronics

Multiwacht

VideoGuard

Seris

Gold-IP

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Eizo

Brivo

Explicate

RoSecure

Sequrix

Eagle Eye Networks

VEB

Connect Security

CardAccess

CSL

Nimo Drone Security

Prisma Bouwplaats Service kiest Vaidio voor 30 bouwplaatsen

15 november 2022
Redactie
11:44

Het in beveiliging van bouwplaatsen gespecialiseerde Prisma Bouwplaats Service rust ruim dertig bouwplaatsen uit met het Vaidio AI Analytics-platform van VAIBS. Hiermee wil het bedrijf het aantal onnodige alarmmeldingen flink terugdringen. Per bouwplaats zijn slechts 30 minuten nodig om alles in te regelen.

Prisma Bouwplaats Service levert tijdelijke sterkstroominstallaties en beveiligingsinstallaties op bouwplaatsen. Het bedrijf was voor klanten op zoek naar een geschikte oplossing om de cameraobservatie te verbeteren en zo het aantal onnodige meldingen voor de meldkamer verder te reduceren. Na een uitgebreide inventarisatie van de verschillende mogelijkheden en een pilotfase, viel de keuze uiteindelijk op het Video AI Analytics platform Vaidio van VAIBS uit Ermelo.

Van pilot naar praktijk
Tijdens de intensieve pilotfase bleek al snel dat het Vaidio-platform naadloos aansloot op de vraag vanuit Prisma. De hoge betrouwbaarheid en eenvoudige configuratie (+-30 minuten voor een gehele bouwplaats) gaven hierbij de doorslag. Voor Prisma reden genoeg om het Vaidio-platform ook uit te rollen over de overige 30+ bouwplaatsen die het op dit moment beveiligt.

Onderling vertrouwen en naadloze aansluiting
Jaap Kettenburg, projectleider bij Prisma Bouwplaats Service, ziet de toepassing van het Video AI Analytics-platform Vaidio als een flinke meerwaarde, omdat de instelmogelijkheden er toe leiden dat de betrouwbaarheid van detectie omhoog gaat met positieve gevolgen voor de centralist in de meldkamer. Kettenburg: “Naast het bedieningsgemak van de software spreekt het bedrijf VAIBS ons erg aan vanwege de technische know how en de wijze waarop we het product kunnen inzetten op de bouwplaats, waar altijd specifieke aspecten een rol spelen zowel in dag- als in nachtsituaties.”
Kasper van Kekem, commercieel directeur van VAIBS, is ook enthousiast over deze samenwerking: “Prisma is een pragmatisch bedrijf, waar onderling vertrouwen centraal staat. Dit sprak ons enorm aan. Daarnaast sluit de functionaliteit van het Vaidio-platform uitstekend aan op de behoefte die Prisma heeft. Doordat we onze schouders gezamenlijk onder dit project zetten, zijn we in staat Vaidio binnen 2 weken uit te rollen over alle bouwplaatsen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner