Beveiliging nieuws

Onze partners

GFT

Centurion

SOBA

Sequrix

Nenova

Paraat

Genetec

NetworxConnect

Seagate

HD Security

ARAS

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

SmartCell

VEB

Unii

HID

Uniview

Nimo Dog Security

Optex

RoSecure

VBN

CDVI

G4S

Lobeco

DZ Technologies

VideoGuard

OSEC

Securitas

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Trigion

Alphatronics

VAIBS

Dero Security Products

Explicate

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Secusoft

JMB Groep

Eizo

CSL

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Gold-IP

Alarm Meldnet

2N

Brivo

Akuvox

Bosch Security Systems

ADI

Masset Solutions

IDIS

ASSA ABLOY

i-Pro

Milestone

VVNL

Bydemes

SmartSD

Kiwa

20face

Ajax Systems

Multiwacht

CardAccess

Service Centrale Nederland

Connect Security

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Seris

EAL

Top Security

Regio Control Veldt

Paxton

Advancis

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

ASIS

NIBHV

Hikvision en PG ‘varen’ installateurs naar de toekomst

1 december 2022
Redactie
06:15

Om installateurs een indruk te geven van wat met moderne beveiligingstechnologie mogelijk is, organiseerden PG Security Systems en Hikvision het evenement ‘Varen naar de toekomst’. De nadruk lag op de mogelijkheden van het inbraakdetectiesysteem AX Pro.

De bijeenkomst vond 30 november plaats in het reusachtige hoofdkantoor van Hikvision in Hoofddorp. Deelnemers konden de 800m² grote showroom bekijken, waar producten in het kader van diverse toepassingen kunnen worden gedemonstreerd. Naast bewaking zijn dat onder andere verkeersmanagement, ondersteuning van de zorg en marketing in winkels.
In de trainingsruimte hielden Hikvision en PG een korte presentatie. Country manager Jun Xu van Hikvision vertelde over het ontstaan van Hikvision, dat sinds 2001 gegroeid is tot 52.000 medewerkers. Sinds 2009 heeft de Chinese fabrikant een Europees hoofdkantoor in Hoofddorp. Het huidige hoofdkantoor stamt uit 2016 en werd vorig jaar meer dan verdubbeld in grootte.

Draadloos
Algemeen directeur Peter Gatowinas van PG ging uitgebreid in op de voordelen van draadloze techniek in het algemeen en die van AX Pro in het bijzonder. Hij gaf toe dat de eerste AX Pro-producten nogal wat te wensen overlieten, maar verzekerde zijn klanten ervan dat die problemen zijn opgelost en AX Pro nu betrouwbaar functioneert. Hij roemde de hub die 96 inbraakzones mogelijk maakt, via 4G communiceert, domotica ondersteunt en met elk Hikvision-product gecombineerd kan worden. Zelfs met thermische camera’s voor betrouwbare indringerdetectie buiten. Via de app van HikConnect kan de gebruiker alle beveiligingstechniek en domotica op een eenvoudige manier bedienen. Ook voor installateurs is er een app, waarmee zij met toestemming van de klant allerlei zaken op afstand kunnen regelen, wat veel dure bezoekjes bespaart. Voor de installatie zijn alleen een smartphone en een schroevendraaier nodig, aldus Gatowinas.

Installateur blijft nodig
Dat de apparatuur zo eenvoudig te installeren is, wil volgens Gatowinas niet zeggen dat de installateur overbodig wordt. Het correct projecteren van detectoren blijft een kunst die ervaring en kennis vereist. AX Pro leent zich volgens de distributeur ook heel goed voor alarmering als dienstverlening. De klant betaalt dan een vast bedrag per maand voor gebruik van het systeem en alle service die daarvoor nodig is. En voor wie niet op draadloos vertrouwd is er nu ook een hybride uitvoering van AX Pro, waarbij zowel bedrade als draadloze componenten gebruikt kunnen worden. De sessie werd afgesloten door Gerrit van Weeren en Fred van Wageningen van Hikvision, die dieper ingingen op de installatietechnische kenmerken van AX Pro, waarna het gezelschap per bus naar Amsterdam werd vervoerd voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten, waar tot half januari verschillende lichtkunstwerken zijn te bewonderen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner