Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Kiwa

Nenova

Masset Solutions

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Seris

Add Secure

EAL

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Explicate

VBN

RoSecure

SmartSD

Gold-IP

Uniview

Bydemes

Trigion

HD Security

Traka ASSA ABLOY

ARAS

Ajax Systems

VideoGuard

Nimo Dog Security

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

IDIS

Paraat

Genetec

CardAccess

Paxton

Seagate

Multiwacht

Akuvox

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

Brivo

Centurion

Top Security

20face

NIBHV

Sequrix

HID

ASIS

Optex

ADI

OSEC

2N

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Milestone

De Beveiligingsjurist

Lobeco

CDVI

Unii

Eizo

GFT

Advancis

G4S

Dero Security Products

Alphatronics

Hikvision

CSL

VVNL

Alarm Meldnet

Securitas

i-Pro

Crown Security Services

NetworxConnect

SOBA

Avigilon Alta

VAIBS

BHVcertificaat.online

SmartCell

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

Connect Security

VEB

Secusoft

36 procent meer salvage nodig geweest tijdens oud en nieuw

2 januari 2023
Redactie
16:07

Stichting Salvage, die door verzekeraars wordt ingezet om na een incident vergroting van de schade tegen te gaan, is op 31 december 2022 en 1 januari 2023 in totaal 105 keer uitgerukt. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar.

Stichting Salvage is de afgelopen jaarwisseling voor 105 meldingen uitgerukt. Een stijging van 36 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit totale aantal Salvagemeldingen loopt weer in lijn met het aantal van vóór de coronapandemie. Hetzelfde geldt voor het aantal betrokken objecten, dit jaar waren dat er 146.

Vuurwerk gerelateerde meldingen
De stijging van de Salvagemeldingen is ook goed terug te zien in het aantal vuurwerk gerelateerde schades, welke dit jaar qua aantallen in lijn waren met de jaren voor corona, ondanks de vuurwerkverboden in verschillende regio’s. Zo zijn er deze jaarwisseling 53 Salvagemeldingen geweest waarbij vuurwerk een rol speelde, dit is 51 procent van de totale hoeveelheid meldingen en het hoogste percentage in de afgelopen 10 jaar. Vorig jaar lag dit percentage nog op 43 procent. Opvallend is dat van de 53 meldingen, er 10 meldingen waren waarbij de vermoedelijke oorzaak van de branden smeulende vuurwerkresten waren, die niet goed waren uitgemaakt.

Soort branden
82,1 procent van de meldingen bestond uit kleine- (56) en middelbranden (31). Gevolgd door zeven grote branden, één zeer grote brand, vijf waterschades, twee aanrijdingsschades en drie overige schades. Deze classificaties worden door de brandweer gehanteerd ten behoeve van de uitruk en geven slechts een globale indicatie van de daadwerkelijke schade-omvang. Kijkend naar de schade-omvang, is te zien dat het in 78 procent van de meldingen om particuliere objecten ging, waarvan er dertig ernstig beschadigd waren en er drie als totaalverlies beschouwd kunnen worden.

Voorlopige cijfers 2022
Salvage heeft het jaar 2022 afgesloten met 5901 meldingen. Een stijging van 10,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooralsnog is er daarbij sprake van 3317 belendende panden die schade hebben opgelopen. Daarmee komt het totaal op 9218 objecten waar Salvage haar hulp heeft verleend. Dit aantal kan nog wijzigen, aangezien nog niet alle meldingen zijn afgerond.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner