Beveiliging nieuws

Onze partners

DZ Technologies

NIBHV

Uniview

HID

BHVcertificaat.online

Advancis

Add Secure

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

OSEC

Ajax Systems

Masset Solutions

ASIS

Lobeco

Avigilon Alta

MPL

SOBA

VVNL

Trigion

Hanwha Vision Europe

Nenova

SmartSD

i-Pro

Top Security

G4S

IDIS

Connect Security

PG Security Systems

ADI

Brivo

VideoGuard

CDVI

Optex

Paxton

Milestone

EAL

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

CardAccess

SMC Alarmcentrale

RoSecure

Hikvision

Crown Security Services

Akuvox

De Beveiligingsjurist

20face

Multiwacht

Gold-IP

ARAS

HD Security

Eizo

Alphatronics

Regio Control Veldt

Dero Security Products

GFT

Eagle Eye Networks

Paraat

Seris

VEB

Securitas

Oribi ID Solutions

JMB Groep

Seagate

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

2N

Nimo Dog Security

SmartCell

Secusoft

Explicate

Unii

Bosch Security Systems

Kiwa

VAIBS

Sequrix

Bydemes

Centurion

VBN

CSL

Genetec

Politie: cameratoezicht bewijst zijn waarde

25 januari 2023
Redactie
08:14

Een 29-jarige inwoner uit Hilversum zal zich zijn korte bezoek aan Baarn nog wel even herinneren. Zijn voertuig werd deze week geregistreerd door het cameratoezicht (ANPR) en dat bleek niet voor niets. De man had een forse hoeveelheid handelshoeveelheid drugs bij zich en werd aangehouden.

Surveilleerden agenten kregen een melding dat een voertuig door een ANPR-camera in Baarn was geregistreerd. Zij zagen korte tijd later het betrokken voertuig rijden en hielden daarop de bestuurder staande. De 29-jarige bestuurder uit Hilversum gedroeg zich enigszins nerveus. Toen de agenten wat doorvroegen, stapte de man uit en zette het op een rennen. Onderweg gooide hij een plastic tas weg. Agenten achtervolgden de man te voet en konden hem achterhalen. In de plastic tas die hij in zijn vlucht had weggegooid, zat een forse (handelaars) hoeveelheid harddrugs. De man werd daarop aangehouden en zit nog vast voor verhoor. De drugs, circa 100 zakjes met een gebruikershoeveelheid harddrugs, cash geld en twee mobiele telefoons namen de agenten in beslag.

ANPR
ANPR is automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek.
De ANPR-camera’s bij Baarn en Soest zijn eind augustus van het vorig jaar geplaatst en de resultaten worden binnenkort geëvalueerd. De recente aanhouding is één van de meer opvallende resultaten die door de camera’s geboekt konden worden. Burgemeester Mark Röell: “Het is goed te zien dat de camera’s een bijdrage leveren aan de veiligheid in Baarn en de politie in staat stellen snel en accuraat te reageren op ondermijnende criminaliteit. Dit nemen we mee in de evaluatie.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner