Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

De Beveiligingsjurist

Sequrix

VVNL

Milestone

VBN

Multiwacht

Oribi ID Solutions

Unii

ADI

Masset Solutions

NIBHV

Hikvision

ARAS

Securitas

Paxton

Crown Security Services

Connect Security

RoSecure

SOBA

Service Centrale Nederland

i-Pro

Top Security

SmartSD

20face

Seagate

ASSA ABLOY

HD Security

Brivo

Seris

Trigion

G4S

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

Uniview

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

OSEC

Gold-IP

Genetec

BHVcertificaat.online

HID

DZ Technologies

IDIS

Nimo Drone Security

Bydemes

Optex

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

VEB

Alarm Meldnet

Eizo

Avigilon Alta

Advancis

VAIBS

2N

Eagle Eye Networks

JMB Groep

Alphatronics

Add Secure

EAL

SMC Alarmcentrale

ASIS

CardAccess

Kiwa

Akuvox

NetworxConnect

Paraat

CSL

VideoGuard

GFT

Explicate

Lobeco

Nenova

CDVI

PG Security Systems

Centurion

SmartCell

Secusoft

Heras helpt Cargo Logistics efficiënter en veiliger te werken

6 februari 2023
Redactie
07:35

Cargo Logistics is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener in Waalwijk. Al sinds 1995 verzorgt Heras er de terreinbeveiliging. Recent werden het elektrisch hekwerk en de toegangspoort vervangen. Daarbij voerde Heras met de slimme service Connect een efficiencyslag door.

De logistieke dienstverlener zocht al een tijdje naar een vlottere manier om vrachtwagenchauffeurs toegang te kunnen verlenen tot het terrein. Vaak gebeurde dat nog handmatig en dat kostte te veel tijd. Ook zorgde het voor een potentieel risicovolle situatie als een vrachtwagen vol goederen moest wachten voor een dichte poort. “Daarmee maak je het kwaadwillenden te gemakkelijk. Maar ik wilde het hier geen Fort Knox maken, want het moet wel werkbaar blijven. Bovendien vinden we een welkome sfeer belangrijk, want we ontvangen hier ook vaak onze klanten”, vertelt mede-eigenaar Tino Appels van Cargo Logistics.

De aanpak
In een gezamenlijk overleg stelde Heras de slimme service Connect voor. Die monitort 24/7 alle belangrijke componenten van beveiligingsinstallaties en geeft een melding wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Een vernuftig onderdeel van Connect is Access. Daarmee kunnen poorten op afstand worden geopend. “De installatie van het systeem verliep netjes”, vertelt Appels. “De instructie van Heras was ook heel duidelijk. En het is simpel genoeg, dus ik kon het intern eenvoudig uitdragen. Mijn medewerkers konden er snel zelf mee overweg. Eigenlijk precies zoals ik gewend ben van Heras. De samenwerking is altijd prettig en de monteurs van Heras komen hun afspraken na. Sinds we Connect gebruiken, zijn monteurs altijd met de juiste materialen aanwezig.”

De oplossing
Dankzij Connect heeft Cargo Logistics veel meer controle over de beveiliging van het terrein. “We weten precies wat de status is van onze poorten”, zegt Appels. “En we krijgen een melding wanneer poorten afwijkingen vertonen of als er storingen zijn. Vaak kunnen we die storingen gemakkelijk zelf oplossen, dat scheelt kosten. Ook kunnen we nu heel makkelijk chauffeurs toegang geven tot ons terrein. Waar we vroeger werkten met pasjes of met beveiligers die de poort opendeden, verlenen we nu automatisch en eenmalig toegang aan chauffeurs op basis van hun vooraf gedefinieerde telefoonnummers. Als ze aan komen rijden, bellen ze ons nummer en de poort gaat open.”

Meer zicht op terreinbeveiliging
Naast makkelijker toegang verlenen en meer zicht op de status van de terreinbeveiliging, ziet Cargo Logistics nu ook beter wie zich op het terrein begeeft. “We kunnen in Connect exact terugzien wie er toegang heeft gekregen. Dat registreert het systeem allemaal. Mocht er iets voorvallen, dan kunnen we nauwkeurig achterhalen wie er op het terrein was. Dat geeft nog meer gevoel van zekerheid en veiligheid.” Tot slot biedt Connect ook meerwaarde voor de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverlener. Appels: “Dankzij dit systeem zijn we flexibeler en efficiënter. Onder andere omdat we chauffeurs nu ook ’s nachts makkelijker toegang kunnen verlenen en poorten kunnen monitoren. Dat nachtelijk werk verloopt nu dus veel vlotter. Dus ja, je kunt gerust zeggen dat we tevreden zijn over Connect.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner