Beveiliging nieuws

Onze partners

Kiwa

Lobeco

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Trigion

Nenova

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

VBN

SmartSD

PG Security Systems

Bosch Security Systems

Securitas

Eizo

NetworxConnect

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Multiwacht

ARAS

OSEC

Milestone

ASSA ABLOY

RoSecure

Dero Security Products

Bydemes

SOBA

HID

NIBHV

Seris

Paraat

CSL

HD Security

20face

Advancis

Optex

Top Security

i-Pro

VVNL

CDVI

G4S

Masset Solutions

Genetec

JMB Groep

CardAccess

Ajax Systems

Explicate

Crown Security Services

IDIS

ASIS

Regio Control Veldt

Uniview

VAIBS

GFT

ADI

Unii

2N

Alphatronics

Secusoft

Alarm Meldnet

Brivo

Centurion

Avigilon Alta

MPL

EAL

Nimo Drone Security

Connect Security

Akuvox

VEB

DZ Technologies

Sequrix

Paxton

Seagate

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Add Secure

Gold-IP

Dahua

Hanwha Vision Europe

CardAccess en NOX van ARAS geschikt voor Rijkspas

13 februari 2023
Redactie
10:24

ARAS Security brengt de bekende toegangssystemen van CardAccess en NOX ook volgens het normenkader van de Rijkspas op de markt. Dat maakt deze producten geschikt voor onder andere rijkskantoren en gebouwen van de Belastingdienst en het UWV.

De landelijke overheid maakt sinds 2009 gebruik van de Rijkspas voor toegangsverlening tot rijkskantoren, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken en alle andere ministeries, maar alle uitvoeringsorganisaties van deze ministeries, zoals de kantoren van de Belastingdienst of het UWV. De Rijkspas is één gezamenlijke universele toegangspas voor alle rijksambtenaren voor zowel toegang tot gebouwen als toegang tot PC’s, netwerken, printers en randapparatuur.

Het Rijkspas-programma
Het Rijkspas-programma is onbeperkt opschaalbaar wat betreft het aantal deelnemende organisaties en de functionaliteiten. Hierdoor is het programma erg flexibel en klaar voor de toekomst. De programma-eisen zijn vastgelegd in normenkaders, die onder andere de dataconnectie en het gebruik van kaartlezers en toegangssystemen beschrijven. Binnen deze normenkaders is het gebruikelijk om de datakoppeling ‘via de Haagse Ring’ aan het GCMS (Generiek Card Management System) in te koppelen.
Ook zijn extra functies beschikbaar, zoals ‘RDG’ (rijks dashboard gebouwbezetting).

De complete Rijkspas oplossing
Om de Rijkspas te kunnen lezen, zijn in beginsel een kaartlezer en een toegangssysteem nodig. Beide conform Rijkspas-specificaties volgens het normenkader. ARAS Security heeft de complete Rijkspas-oplossing voor zowel het gerenommeerde toegangssysteem CardAccess als het high security management-systeem NOX. Beide ondersteunen de Rijkspas volledig conform de laatste normenkaders. Tevens beschikt ARAS over een compleet portfolio kaartlezers voor de Rijkspas. Verder zijn de nieuwste versies van de NOX- en CardAccess-toegangssystemen geschikt voor het gebruik en volledig lezen van de Rijkspas. Voor bestaande systemen is vervanging of upgrade van de lezers meestal al voldoende; oudere systemen vereisen wellicht een eenvoudige installatie van de nieuwste NOX of CardAccess softwareversie.

Een sterke koppeling
De Rijkspas datakoppeling biedt diverse functionaliteiten. Zo is er een beveiligde verbinding via de Haagse Ring. De Rijkspas ondersteunt ook multi tenant, waarbij meerdere departementen in één verzamelgebouw zitten. Er is een koppeling direct op GCMS of bestaande CMS infrastructuur, er wordt volledige ondersteuning van IDT (interdepartementale toegang) geboden, evenals ondersteuning van ‘stapelen van profielen’. De communicatie wordt end to end versleuteld. Card Access en NOX zijn geschikt voor Rijkspas EV3 en er wordt ondersteuning geboden voor RDG (rijks dashboard gebouwbezetting). Verder is een koppeling mogelijk met systemen van derden zoals sleutelkasten en kluisjes en wordt ondersteuning geboden voor Rijkspas Future use lezer.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner