Beveiliging nieuws

Onze partners

Akuvox

Advancis

i-Pro

VVNL

HID

Nenova

2N

Uniview

De Beveiligingsjurist

Explicate

20face

Sequrix

CSL

JMB Groep

Gold-IP

Centurion

Milestone

Dero Security Products

VideoGuard

MPL

Eizo

IDIS

Seris

Secusoft

Paxton

Genetec

VBN

Optex

Top Security

Alphatronics

HD Security

GFT

Seagate

ASSA ABLOY

Add Secure

Lobeco

Securitas

CardAccess

Alarm Meldnet

ASIS

Brivo

OSEC

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Nimo Dog Security

Connect Security

NIBHV

VEB

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

EAL

ADI

G4S

Bosch Security Systems

SmartCell

SOBA

SmartSD

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

ARAS

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Multiwacht

Service Centrale Nederland

CDVI

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Avigilon Alta

RoSecure

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

Paraat

PG Security Systems

Dahua

Trigion

Kiwa

Unii

138 bekeuringen en 13 aanhoudingen in stationsgebied Utrecht

28 februari 2023
Redactie
17:10

In en rondom het stationsgebied Utrecht heeft de politie met diverse partners op donderdag 23 februari 2023 weer een integrale controle uitgevoerd. Met de actie dragen zij samen bij aan een veiliger en prettiger stationsgebied. Tijdens de controle zijn 13 aanhoudingen verricht en 138 bekeuringen uitgedeeld. 

Een groot aantal van de bekeuringen zijn uitgedeeld voor onder andere zwartrijden, het nuttigen van alcohol, het zich niet kunnen identificeren, de vreemdelingenwet en verkeersovertredingen zoals mobiel bellen. Tijdens de controle zijn er drie verdachten opgepakt voor openlijke geweldpleging. Ook werden er twee aanhoudingen verricht voor winkeldiefstal en een voor zakkenrollerij. Verder zijn er twee personen gecontroleerd die gesignaleerd bleken te staan in een strafzaak.

Samenwerking
Deze controle maakt onderdeel uit van een maandelijkse reeks en is een samenwerking tussen de politie, Toezicht en Handhaving gemeente Utrecht, de boa’s van de vervoersbedrijven Qbuzz, Keolis en Syntus, de boa’s van de NS en de beveiligingsbedrijven Trigion en MAAT. Alle deelnemende partners werken tijdens de actie vanuit hun eigen domein, taakstelling, opdracht en bevoegdheden en door de langlopende samenwerking vullen zij elkaar daarin steeds beter aan.

Stationsgebied
Dagelijks vinden duizenden en duizenden mensen in het stationsgebied hun weg. Forensen, passanten, kantoorpersoneel, toeristen en dagjesmensen, winkelend publiek. De aantrekkingskracht van dit gebied heeft echter ook een schaduwkant: het gebied is ook aantrekkelijk voor personen met minder goede bedoelingen, waardoor de leefbaarheid van dit gebied wordt aangetast. Door de centrale ligging verzamelen zich hier soms ook overlastplegers, al dan niet in groepsverband. Er kan sprake zijn van drugsoverlast, maar ook van winkeldiefstal en zakkenrollers.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner