Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

HD Security

Traka ASSA ABLOY

ADI

Regio Control Veldt

Paxton

VVNL

Nenova

Sequrix

NetworxConnect

SmartSD

Lobeco

JMB Groep

RoSecure

Kiwa

Masset Solutions

Centurion

Genetec

Dero Security Products

Alphatronics

Eizo

DZ Technologies

VAIBS

Securitas

Nimo Dog Security

Multiwacht

Seris

Bosch Security Systems

2N

CSL

VEB

Gold-IP

Alarm Meldnet

Milestone

Secusoft

Service Centrale Nederland

HID

Akuvox

Brivo

BHVcertificaat.online

Eagle Eye Networks

Optex

CDVI

20face

IDIS

Hikvision

Uniview

Add Secure

SmartCell

VideoGuard

Paraat

OSEC

Nimo Drone Security

Connect Security

Avigilon Alta

Top Security

G4S

Ajax Systems

ASSA ABLOY

EAL

ASIS

i-Pro

Trigion

Unii

Crown Security Services

SOBA

De Beveiligingsjurist

Bydemes

NIBHV

Hanwha Vision Europe

VBN

Advancis

GFT

Seagate

CardAccess

Oribi ID Solutions

Explicate

ARAS

PG Security Systems

Vroegtijdige detectie van inbraak en overval

23 maart 2023
Redactie
11:03

Buitendetectie is een zeer effectieve, maar ook uitdagende vorm van beveiliging. GPS Perimeter Systems is al sinds jaar en dag de specialist op dit terrein en staat op het FireSafety Security Event om bezoekers uit te leggen hoe men dit kan integreren in het de beveiligingsplan.

Als een inbreker pas binnen in het gebouw wordt gedetecteerd, is er vaak al veel schade aangericht en is het veelal te laat om hem nog op heterdaad te kunnen aanhouden. Buitendetectie heeft dan ook als belangrijkste voordeel dat er veel tijdwinst mee kan worden behaald. De politie wordt al gealarmeerd, terwijl de inbreker nog moet zien hoe hij het beveiligd object moet binnen geraken. Er zijn veel verschillende methoden voor buitendetectie met ieder hun specifieke voor- en nadelen. Doordat GPS diverse van deze systemen kan leveren, kan het bedrijf onafhankelijk adviseren op basis van de lokale omstandigheden.

Verschillende systemen
GPS begon ooit met ondergrondse detectiesystemen (met vloeistof gevulde GPS-slangen ) en deze worden nog steeds op grote schaal ingezet om onopvallend en met grote betrouwbaarheid indringers te detecteren, zonder dat extreme weersomstandigheden of dieren een alarm veroorzaken. Tijdens de beurs wordt uitgelegd hoe zo’n systeem werkt en is te integreren in het totale beveiligingsplan.
GPS levert ook detectiesystemen voor hekwerk- en wanddetectie. Er is zelfs een speciaal systeem dat personen op daken detecteert. Veel inbraken vinden namelijk via het dak plaats.
Daarnaast is optische detectie mogelijk. Dat kan via actieve en passieve radarsystemen en met behulp van intelligente digitale volumeanalyse. Minder bekend zijn de nieuwe range elektromechanische, hydraulische, handbediende en vaste bollards, die met name een ramkraak kunnen verhinderen. Deze zullen ook te zien zijn tijdens het FireSafety & Security Event. Loop gerust de stand binnen voor gedetailleerde informatie.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner