Beveiliging nieuws

Onze partners

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

IDIS

i-Pro

VAIBS

BHVcertificaat.online

Akuvox

SmartSD

Trigion

PG Security Systems

Kiwa

Centurion

Connect Security

Oribi ID Solutions

JMB Groep

Regio Control Veldt

Milestone

Brivo

Avigilon Alta

HID

CDVI

Crown Security Services

Lobeco

Eagle Eye Networks

Sequrix

Ajax Systems

Seagate

Paraat

Explicate

20face

Traka ASSA ABLOY

CSL

SmartCell

Multiwacht

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

2N

SMC Alarmcentrale

VEB

VideoGuard

Secusoft

Seris

NIBHV

De Beveiligingsjurist

Hikvision

GFT

ARAS

Alphatronics

EAL

Gold-IP

Alarm Meldnet

Top Security

RoSecure

Paxton

Eizo

Uniview

Optex

HD Security

VBN

Nimo Drone Security

Nenova

ADI

OSEC

Unii

Add Secure

DZ Technologies

Nimo Dog Security

Securitas

VVNL

Bydemes

ASIS

Genetec

CardAccess

Dero Security Products

G4S

Advancis

SOBA

Masset Solutions

Ondanks minder misdaad stijgt omzet beveiligingsbranche

22 maart 2023
Redactie
19:35

Ondanks dat er minder ingebroken wordt, gaven Nederlanders vorig jaar 24 procent meer uit aan beveiliging dan het jaar ervoor. Dat meldt de Nieuwsuur op basis van cijfers van onderzoeksbureau Multiscope. Aan beveiligingssystemen werd het meest uitgegeven: 236 miljoen euro.

Het aantal inbraken is de laatste tien jaar enorm afgenomen. Zo daalde het aantal woninginbraken sinds 2012 met ruim 70 procent. Toch blijft inbraakpreventie belangrijk. “Goed hang- en sluitwerk, daar begint de beveiliging van je huis mee”, aldus Sybren van der Velden Walda, landelijk coördinator Woninginbraak bij de Nationale Politie. Vooral oudere huizen hebben volgens slotenmaker Peter Zomer van Lockforce nog vaak sloten die makkelijk open te krijgen zijn.

Nadelen
Enige negatieve berichtgeving mocht in het tv-programma niet ontbreken. Criminoloog en filosoof Marc Schuilenburg schreef een boek over de behoefte aan nog meer veiligheid in een steeds veiligere samenleving. Hij stelt dat een beveiligingssysteem met camera’s en een alarm weliswaar afschrikt, dat inbrekers daardoor minder buit meenemen en dat de camerabeelden helpen bij de opsporing, maar dat deze maatregelen een inbraak niet voorkomen. Bovendien zouden mensen zoveel op de techniek vertrouwen, dat dit ten koste gaat van de veel effectievere sociale cohesie.

Inbraak ondanks beveiliging
De redactie van Nieuwsuur sprak ook met de eigenaar van een telefoonwinkel in Bergen op Zoom. Die had via Verisure een alarmsysteem en een mistgenerator aangeschaft, maar die producten konden niet voorkomen dat inbrekers een grote kist met telefoons meenamen en voor 13.000 euro schade veroorzaakten. Dat kwam omdat het alarm pas anderhalve minuut nadat de inbrekers binnen waren gekomen in werking trad. Een medewerker van het beveiligingsbedrijf zou hebben gezegd dat het verkrijgen van klanten voor zijn firma belangrijker is dan kwaliteit, maar het bedrijf spreekt dit tegen en zegt dat de kwaliteit van de dienstverlening niet lijdt onder de sterke groei. De winkelier zegt spijt te hebben dat hij zijn geld niet aan rolluiken heeft uitgegeven.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner