Beveiliging nieuws

Onze partners

Paxton

Bydemes

DZ Technologies

Nimo Drone Security

HD Security

Crown Security Services

PG Security Systems

Trigion

i-Pro

De Beveiligingsjurist

Masset Solutions

Connect Security

Centurion

Seagate

SmartCell

Top Security

VideoGuard

Milestone

HID

Add Secure

OSEC

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Brivo

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Uniview

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

ASIS

Alphatronics

VBN

Paraat

Securitas

Eizo

Hikvision

Seris

Hanwha Vision Europe

Optex

ARAS

2N

CardAccess

GFT

Gold-IP

IDIS

RoSecure

Secusoft

Nenova

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

Lobeco

CDVI

Explicate

ADI

CSL

Akuvox

EAL

Bosch Security Systems

Kiwa

VEB

G4S

Alarm Meldnet

MPL

Advancis

VAIBS

SOBA

Regio Control Veldt

Unii

Sequrix

20face

VVNL

Ajax Systems

Genetec

NIBHV

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Multiwacht

SmartSD

JMB Groep

J&V investeerde in 2022 fors in aanpak criminaliteit

18 mei 2023
Redactie
10:59

In 2022 investeerde het ministerie van Justitie en Veiligheid fors in de aanpak van georganiseerde misdaad. Meer gemeenten krijgen structureel geld om te voorkomen dat kleine jongens uitgroeien tot grote criminelen en het aantal gemeenten dat meedoet aan het programma Preventie met Gezag is uitgebreid van 15 naar 19 voor wijken en buurten waar jongeren de grootste risico’s lopen om te worden geronseld door criminelen.

Daarnaast is het stelsel van bewaken en beveiligen versterkt om de ‘hoeders van de rechtsstaat’ te beschermen, zoals rechters, politieagenten, officieren van justitie, advocaten, journalisten en burgemeesters. Het kabinet heeft bovendien 155 miljoen euro structureel uitgetrokken voor de rechtspraak om onder andere meer rechters en ander personeel aan te trekken. Dat geld wordt ingezet voor kortere doorlooptijden en het verminderen van de werkdruk onder rechters. Ook is het geld voor initiatieven om het recht dichter bij mensen te brengen, zoals de wijkrechtspraak.

Drugssmokkel
Tevens is de samenwerking op internationaal niveau opgevoerd in de strijd tegen georganiseerde misdaad en is bijna 30 miljoen euro vrijgemaakt voor extra maatregelen tegen drugssmokkel via onze grote logistieke knooppunten, zoals de zeehaven van Rotterdam. De internationale drugscriminaliteit slaapt immers nooit, verlegt continu smokkelroutes tussen zeehavens en bedreigt met intimidatie en geweld onze samenleving en democratische rechtsstaat.

Harde aanpak
“Wie onze bescherming vraagt, maar onze gastvrijheid misbruikt, verdient een harde aanpak”, zegt minister Dilan Yesilgöz-Zegerius. Daarom zette het kabinet in op een aanpak om te voorkomen dat overlast plaatsvindt en het hard aan te pakken als het toch gebeurt. Voor de geïntensiveerde aanpak overlast en bevordering van terugkeer van asielzoekers die niet in Nederland mogen blijven, is 45 miljoen uitgetrokken. Migratiesamenwerkingen zijn versterkt met landen waar vandaan en via waar asielzoekers naar Nederland komen en er is op Europees niveau onder andere gewerkt aan het versterken van de buitengrenzen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner