Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Connect Security

ASSA ABLOY

NIBHV

Lobeco

Dero Security Products

VVNL

Sequrix

Hikvision

SmartCell

Eizo

Brivo

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

IDIS

Paraat

Secusoft

Nimo Dog Security

Centurion

OSEC

Explicate

Regio Control Veldt

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

Crown Security Services

Kiwa

Uniview

Paxton

ADI

Advancis

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

VideoGuard

Securitas

NetworxConnect

ARAS

CSL

Seris

Alarm Meldnet

RoSecure

VAIBS

Add Secure

Akuvox

Ajax Systems

Milestone

CDVI

BHVcertificaat.online

VBN

Bosch Security Systems

CardAccess

Top Security

SOBA

GFT

Seagate

ASIS

2N

Oribi ID Solutions

Optex

Gold-IP

Alphatronics

HD Security

SmartSD

Bydemes

EAL

G4S

Masset Solutions

Nenova

HID

Trigion

20face

Service Centrale Nederland

i-Pro

Genetec

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

Unii

Breed manifest tegen agressie en geweld

16 juni 2023
Redactie
09:21

Een breed verbond van politieke partijen en maatschappelijke organisaties spreekt zich in een manifest uit tegen agressie en geweld. Ze doen met het manifest een oproep aan de samenleving, werkgevers en de regering om iets tegen agressie en geweld te doen.

Het manifest is een initiatief van de D66-Kamerleden Hanneke van der Werf en Joost Sneller. Het is inmiddels ondertekend door onder meer de vier regeringspartijen en een groot aantal oppositiepartijen. Ook organisaties van politiemensen, journalisten, leraren, juristen en zorgmedewerkers scharen zich achter het manifest. Volgens de initiatiefnemers maakt een kleine groep ontevreden onruststokers het voor een steeds grotere groep mensen onmogelijk om hun werk te doen. Het gaat om politieagenten, journalisten, zorgpersoneel, boa’s, advocaten, ov-personeel, docenten, officieren van justitie, brandweermensen, wetenschappers, rechters en politici.  In totaal zijn er nu 25 ondertekenaars die vinden dat de samenleving als één blok achter deze beroepsgroepen zou moeten staan.

Keren van het fenomeen
“Ons land draait op mensen die bereid zijn zich dagelijks voor anderen in te zetten. Zij zorgen dat de tram rijdt, bieden eerste hulp bij een ongeval en zorgen voor onafhankelijke journalistiek. Als die mensen door agressie hun werk niet meer willen doen, loopt ons land vast. Het strafrecht alleen is niet genoeg. Dit vraagt om het keren van een fenomeen”, aldus Van der Werf. Zij constateert dat de maatschappij steeds verder verhardt en dat onrust en onbegrip steeds vaker omslaan in haat en agressie, met name tegen mensen die in dienst van de samenleving werken. De ondertekenaars roepen de regering op om onder andere een samenwerkingsverband op te richten waar werkgevers en werknemers terechtkunnen voor advies, hulp bij aangiften en weerbaarheidstrainingen. Het Openbaar Ministerie zou hierbij een rol moeten spelen. “Laat niet normaal worden wat niet normaal is.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner