Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

Alphatronics

Secusoft

CardAccess

Hanwha Vision Europe

ASIS

Unii

NIBHV

HD Security

20face

BHVcertificaat.online

CDVI

SOBA

ARAS

Trigion

Akuvox

Nenova

VEB

VVNL

G4S

Seris

EAL

Ajax Systems

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

MPL

Nimo Dog Security

Kiwa

GFT

VBN

Multiwacht

Brivo

CSL

Advancis

Explicate

JMB Groep

Nimo Drone Security

Masset Solutions

2N

Genetec

Bydemes

Eagle Eye Networks

Optex

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

VideoGuard

Sequrix

Lobeco

Add Secure

Centurion

Gold-IP

Seagate

Paraat

Crown Security Services

Uniview

Paxton

RoSecure

HID

Connect Security

Alarm Meldnet

Milestone

Bosch Security Systems

VAIBS

IDIS

Dero Security Products

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

PG Security Systems

ADI

Top Security

DZ Technologies

Dahua

SmartCell

Hikvision

ASSA ABLOY

i-Pro

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Eizo

Inbraak en poging inbraak met explosieven in Amsterdam

10 juli 2023
Redactie
14:05

De recherche doet onderzoek naar een inbraak en poging inbraak in Amsterdam-Zuid van in de nacht zondag op maandag 9 juli. Bij beide incidenten werden explosieven gebruikt om toegang te krijgen en goederen weg te nemen. Op de Ceintuurbaan was een hardware winkel het doelwit en in de Arent Janszoon Ernststraat een school.

De tijd van de koevoet en de schroevendraaier zijn kennelijk voorbij. Tegenwoordig moet de bouwkundige beveiliging van panden bestand zijn tegen explosieven. Tot nu toe werden dergelijke middelen vooral voor intimidatie gebruikt, maar criminelen zijn er achter gekomen dat je met explosieven wellicht ook een deur kan vernietigen. In Amsterdam werd dat met succes uitgeprobeerd. Rond 04:20 uur kwamen bij de meldkamer van de politie meerdere meldingen binnen dat er een harde knal was gehoord in de omgeving van de Ceintuurbaan. Toegesnelde politiemensen constateerden dat de toegangsdeur van een hardware winkel was geforceerd met explosieven. De deur raakte flink beschadigd door de ontploffing en een daaropvolgende kortdurende brand. Gewonden vielen er niet.

Rechercheonderzoek
Getuigen zagen na de inbraak twee personen wegrennen over de Ceintuurbaan, de Tweede van der Helststraat in richting de Rustenburgerstraat. Opvallend was ook dat kort na de inbraak een personenauto met gedoofde lichten wegreed over de Ceintuurbaan in de richting van de Van Ostadestraat/Amsteldijk. Agenten zochten in de omgeving naar deze personen en het voertuig, maar zij werden niet meer aangetroffen. Uit onderzoek bleek later dat er goederen zijn weggenomen uit de winkel.
In de Arent Janszoon Ernststraat in Amsterdam Buitenveldert bleef het bij een poging inbraak en die vond rond 00.50 uur plaats. Met zwaar vuurwerk werd geprobeerd om bij de school binnen te komen, maar dat lukte niet. Zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur zijn dezelfde personen ook bij de school gezien. Maandagochtend bleek dat er nog niet-ontploft zwaar vuurwerk bij de school achter was gebleven. De school is daarom tijdelijk ontruimd geweest. De recherche doet onderzoek naar beide zaken en is op zoek naar mogelijke getuigen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner