Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

VVNL

De Beveiligingsjurist

CardAccess

Dero Security Products

Dahua

Kiwa

Lobeco

Paxton

IDIS

Unii

Explicate

JMB Groep

VideoGuard

HID

SmartCell

VEB

MPL

Seris

CSL

NIBHV

Hikvision

Hanwha Vision Europe

ASIS

G4S

Seagate

Add Secure

SOBA

Secusoft

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Advancis

Optex

Bydemes

Alphatronics

Eagle Eye Networks

Brivo

SMC Alarmcentrale

Paraat

Gold-IP

Connect Security

Nenova

VBN

Eizo

HD Security

Trigion

NetworxConnect

Crown Security Services

Uniview

Centurion

Bosch Security Systems

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

GFT

Regio Control Veldt

Top Security

2N

Nimo Dog Security

Milestone

Sequrix

EAL

Ajax Systems

Avigilon Alta

PG Security Systems

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

i-Pro

Akuvox

OSEC

DZ Technologies

ADI

RoSecure

CDVI

Service Centrale Nederland

20face

ARAS

Multiwacht

VAIBS

SmartSD

Masset Solutions

Genetec

Twee aanhoudingen na bedreiging (nep)vuurwapen

17 juli 2023
Redactie
13:27

Een man en een vrouw zijn zondag, achter in de middag aangehouden omdat ze twee mensen hebben bedreigd met een vuurwapen. Ook hebben ze de slachtoffers mishandeld. In hun auto werden later twee nepvuurwapens aangetroffen.

Het begon allemaal bij een winkel aan de Tuin van Gerlagh in Hoeven, St.Willebrord op zondag 16 juli om 17.15 uur. Een vrouw liep de winkel uit, waarop het alarm afging. Personeel probeerde de vrouw tegen te houden omdat het vermoeden bestond dat ze iets gestolen had. De vrouw liep weg en stapte in een auto.

Toevallige voorbijganger
Op dat moment stond een getuige buiten de winkel bij de fietsen. Die stond op dat moment te bellen. Deze vrouw fietste, na de hele consternatie voor haar neus, weg met haar boodschappen. Maar een stukje verderop werd ze aangevallen door de vermeende winkeldief. Die pakte de getuige bij haar nek en schreeuwde waarom ze haar gefilmd had. De verbouwereerde getuige zei dat ze helemaal niet aan het filmen was maar haar vriend aan de lijn heeft.

Vuurwapens
Vanaf dat moment liep het verder uit de hand. De vermeende winkeldief pakte een vuurwapen en drukte dat tegen de nek van de getuige. De getuige was zeer bang op dat moment maar vocht wel terug. Haar vriend kwam op dat moment aanlopen en die wilde haar ontzetten. Maar er kwam ook een bekende van de vermeende winkeldief aanlopen die ook dreigde met een vuurwapen. Uiteindelijk stapten de twee verdachten in een auto en reden weg. De onthutste getuigen en haar vriend bleven achter. De politie werd gebeld.

Onderzoek
Er werd direct een onderzoek gestart naar de weggereden auto. Via het kenteken kwamen de agenten uit bij een adres in St. Willebrord. Korte tijd later zagen agenten de auto daar ook rijden. Er werd aan de bestuurder een stopteken gegeven en, gezien het mogelijk bezit van vuurwapens, werden de twee inzittenden met de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) uit de auto gepraat en aangehouden. In de auto werden twee op vuurwapens lijkende voorwerpen (nepvuurwapens) en een hakbijl gevonden. Een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw uit St. Willebrord zijn aangehouden voor de bedreigingen, mishandeling en mogelijke diefstal.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner