Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Masset Solutions

JMB Groep

SmartCell

Trigion

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Add Secure

Top Security

Alphatronics

Bosch Security Systems

Explicate

Gold-IP

Ajax Systems

ADI

Nimo Dog Security

Seagate

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

Optex

G4S

GFT

Nimo Drone Security

VAIBS

SMC Alarmcentrale

SOBA

Avigilon Alta

Akuvox

Nenova

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

2N

Centurion

SmartSD

ARAS

Milestone

HID

Hikvision

Oribi ID Solutions

Advancis

Brivo

VEB

Connect Security

Eizo

ASIS

EAL

Regio Control Veldt

Kiwa

CardAccess

ASSA ABLOY

Secusoft

Crown Security Services

VBN

CDVI

IDIS

20face

Securitas

BHVcertificaat.online

Uniview

RoSecure

OSEC

VideoGuard

Alarm Meldnet

Paxton

NetworxConnect

HD Security

DZ Technologies

VVNL

Sequrix

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Unii

Paraat

CSL

Genetec

NIBHV

Seris

i-Pro

Dahua ontwikkelt oplossing voor brandinspectie zonnecentrale

1 augustus 2023
Redactie
10:52

Dahua Technology heeft een revolutionaire oplossing geïmplementeerd voor brandveiligheidsinspectie in een zonne-energiecentrale van Yunnan, China. Voorheen waren brandveiligheidsinspecties tijdrovend, kostbaar en soms onnauwkeurig vanwege het uitgestrekte terrein en de handmatige bewakingsmethoden.

De centrale, gelegen in een bergachtig gebied, produceert jaarlijks ruim 30 miljoen kWh groene stroom. Een van de beheertaken is het zorgen voor de brandveiligheid. Het eerste pijnpunt daarbij was de lange inspectietijd, waarbij slechts vijf werknemers moesten zorgen voor de inspectie van meer dan dertig velden met zonnepanelen, wat vaak 2 tot 3 uur per inspectie duurde. Tijdens het brandseizoen duurde de uitgebreide inspectie zelfs een maand.
Het tweede pijnpunt was het bergachtige terrein, wat leidde tot uitdagingen bij het bereiken van sommige gebieden. Sommige locaties waren alleen te voet of met klimmen te bereiken, waardoor potentiële gevaren mogelijk niet nauwkeurig werden geïdentificeerd.
Het derde pijnpunt was handmatige monitoring, waarbij lokale dorpelingen als ‘brandwachten’ dienden en de brandmelding door meerdere partijen werd doorgegeven, wat de reactietijd vertraagde.

Van een maand naar minder dan 10 minuten
Dahua heeft een oplossing ontwikkeld door camera’s met dubbele lens op hoge punten te installeren, die ononderbroken online inspecties van de centrale konden uitvoeren. Deze camera’s waren uitgerust met algoritmen om rook en brand te detecteren en de brandbron binnen een bereik van 3 tot 5 kilometer en het brandpunt binnen 30 tot 50 meter te lokaliseren.
Deze technologische integratie heeft de inspectietijd van de centrale teruggebracht van een maand naar minder dan 10 minuten. Het algehele afhandelingsproces is aanzienlijk verbeterd door geïntegreerde communicatie, wat heeft geleid tot een toename van de snelheid van brandalarmering met meer dan 10 keer en een verbetering van 30 procent in de efficiëntie van de reactie op brandalarmen.
Met deze intelligente brandveiligheidsoplossing kan Dahua niet alleen de energiecentrales en hun personeel beschermen, maar ook duizenden huishoudens voorzien van groene, milieuvriendelijke en koolstofarme elektriciteit. Het systeem draagt bij aan een stabiele levering van schone energie aan de omliggende gebieden en draagt bij aan aanzienlijke besparingen in steenkoolverbruik en vermindering van kooldioxide-uitstoot.

Het volledige artikel is hier te lezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner