Beveiliging nieuws

Onze partners

Seris

Top Security

ARAS

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

SOBA

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

IDIS

ASIS

Akuvox

SmartSD

Dahua

Explicate

Optex

Uniview

Nenova

i-Pro

VEB

RoSecure

2N

HD Security

MPL

JMB Groep

Genetec

Centurion

VideoGuard

Seagate

Eagle Eye Networks

Sequrix

Milestone

Brivo

EAL

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Paxton

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

CDVI

Secusoft

Unii

Trigion

NIBHV

Alarm Meldnet

Hikvision

CardAccess

Alphatronics

Advancis

CSL

Eizo

SMC Alarmcentrale

VAIBS

VBN

NetworxConnect

Securitas

Lobeco

DZ Technologies

HID

G4S

Add Secure

VVNL

Bydemes

Multiwacht

Ajax Systems

20face

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

GFT

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Connect Security

Paraat

Avigilon Alta

OSEC

ADI

Kiwa

SmartCell

De perfecte kleur voor beveiligingsuniformen

8 augustus 2023
Redactie
10:06

Kleuren hebben een krachtige invloed op emoties, percepties en gedragingen. In de context van beveiligingsuniformen gaat kleur verder dan esthetiek; het communiceert autoriteit, vertrouwen en professionaliteit. Het begrijpen van kleurenpsychologie in werkjassen is van cruciaal belang voor het creëren van een juiste indruk en het opbouwen van effectieve interacties met het publiek.

Zwart is een kleur die vaak wordt geassocieerd met autoriteit en ernst. Beveiligingsuniformen in het zwart kunnen een krachtige boodschap van leiderschap en controle overbrengen. Het kan een gevoel van respect afdwingen en de drager laten opvallen als iemand die serieus en capabel is. Maar let op: te veel zwart kan ook intimiderend overkomen, dus het is belangrijk om een gebalanceerd uniform te dragen.

Betrouwbaarheid
Blauw is een van de meest gebruikte kleuren in beveiligingsuniformen, en om goede reden. De kleur straalt betrouwbaarheid, vertrouwen en professionaliteit uit. Mensen associëren blauw vaak met stabiliteit en veiligheid, wat van vitaal belang is in de beveiligingsbranche.  Een beveiligingsuniform in het blauw kan geruststelling bieden aan het publiek en een gevoel van veiligheid vormen.

Rust
Groen wordt vaak geassocieerd met veiligheid, rust en evenwicht. In beveiligingsuniformen kan groen een gevoel van kalmte en stabiliteit bevorderen, wat essentieel is bij het omgaan met stressvolle situaties. Als beveiligingsprofessionals betrokken zijn bij taken waarbij het beheersen van situaties belangrijk is, kan groen helpen om een kalmerende sfeer te creëren.

Waarschuwing
Geel is een opvallende kleur die associaties heeft met zichtbaarheid en waarschuwing. Het dragen van geel in beveiligingsuniformen kan helpen om de aandacht van mensen te trekken en de zichtbaarheid van het personeel te vergroten. Dit is vooral belangrijk bij taken waarbij het begeleiden van mensen of het reguleren van verkeer betrokken is. Ook is geel een goede optie bij noodsituaties, denk bijvoorbeeld aan een brand.

Alertheid
Rood is een kleur die direct aandacht trekt en wordt geassocieerd met alertheid en waakzaamheid. Hoewel rood niet altijd de dominante kleur in beveiligingsuniformen is vanwege zijn intense karakter, kan het wel gebruikt worden als accentkleur om belangrijke informatie te communiceren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met details zoals strepen of emblemen.

Goed instrument
In de wereld van beveiligingsuniformen kan kleurenpsychologie een goed instrument zijn om de gewenste percepties te beïnvloeden. Het is niet alleen belangrijk om een uniform te dragen dat functioneel is, maar ook een uniform dat het juiste gevoel van autoriteit, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner