Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VAIBS

NIBHV

Nimo Dog Security

EAL

Ajax Systems

Dero Security Products

JMB Groep

Centurion

Nimo Drone Security

RoSecure

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Paxton

CSL

VBN

Nenova

Securitas

Trigion

VVNL

ASIS

CDVI

Genetec

BHVcertificaat.online

Advancis

NetworxConnect

CardAccess

2N

Connect Security

OSEC

20face

Optex

Oribi ID Solutions

GFT

Bydemes

SmartCell

DZ Technologies

PG Security Systems

VideoGuard

Top Security

Regio Control Veldt

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Explicate

Multiwacht

Seagate

Eizo

ADI

i-Pro

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Hikvision

Uniview

Lobeco

Unii

Paraat

Akuvox

ARAS

Traka ASSA ABLOY

HID

Sequrix

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

VEB

Crown Security Services

De Beveiligingsjurist

IDIS

Bosch Security Systems

Masset Solutions

SOBA

Gold-IP

ASSA ABLOY

G4S

SmartSD

Seris

Kiwa

Milestone

HD Security

Add Secure

Brivo

Politiek verergert tekort aan goede beveiligers

22 september 2023
Redactie
12:06

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen – en uit partijprogramma’s – blijkt dat er binnen de politiek nog weinig gevoel is bij het veiligheidsdomein. Dat stelt Leon Vincken, directeur van de Vereniging Veiligheidsdomein Nederland.

Vincken prijst dat er aandacht is voor beveiligen en bewaken, met extra miljoenen die geadresseerd zijn aan de bescherming van bedreigde personen. “Prima. Maar jammer dat de broodnodige herziening van onze wetgeving en herinrichting van het veiligheidsdomein te complex en veelomvattend blijkt en helaas een langere adem vraagt. Onze gewenste nationale registratie, uniformering van alle diensten met de politie als basis en een inspectie op de uitvoering vergen nu eenmaal tijd en zorgvuldigheid.”

Duizenden beveiligers vertrekken uit branche
Dat geldt volgens de directeur van VVNL ook voor het soepel functioneren van de arbeidsmarkt. “Er is een Haagse heksenjacht ontstaan om alle loslopende arbeidskrachten te kooien in het vaste keurslijf van een arbeidsovereenkomst. Zelfs onze branchegenoot deelt die mening. Oude historisch instituten en denkbeelden blijven hangen. De gouden koets is verbannen; loonslaven zijn het nieuwe goud. Onbegrijpelijk hoe tijdens deze arbeidsmarkttekorten niet onze goed opgeleide krachten centraal worden gesteld, maar het systeem waarbinnen ze zouden moeten werken. Dit gaat de versteviging van onze veiligheid niet helpen. Dit dient alleen een aantal grootbedrijven die hiermee inschatten aan meer personeel te komen. Een sprookje, zeker gezien de hoge doorstroom in onze sector. Als we niet opletten raken we zo duizenden beveiligers kwijt die elders gaan ondernemen. De een misschien als gelukszoeker voor financieel gewin op de korte termijn, de ander meer behoudend ondernemend met oog voor risico’s. Dat is onze toekomstige generatie die wil verdienen om daarna te kunnen verdelen.”
Bestaanszekerheid is volgens Vincken het nieuwe toverwoord. “Een slimme ondernemer laat deze ‘waan van de dagshow’ voor wat die is om vanuit eigen kracht en middelen zijn bedrijf succesvol te runnen. VVNL is trots om daaraan een steentje bij te dragen!”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner