Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Securitas

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Ajax Systems

IDIS

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

SOBA

SmartSD

G4S

Seagate

Seris

Explicate

PG Security Systems

Top Security

HID

Eizo

Paraat

RoSecure

VAIBS

Optex

Advancis

Nimo Dog Security

HD Security

OSEC

Hikvision

VideoGuard

VVNL

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Nenova

Nimo Drone Security

JMB Groep

Avigilon Alta

Bydemes

Connect Security

CardAccess

2N

SmartCell

Lobeco

ASSA ABLOY

Crown Security Services

Multiwacht

EAL

ARAS

Traka ASSA ABLOY

CDVI

ADI

Trigion

Brivo

Akuvox

ASIS

Sequrix

GFT

Genetec

Uniview

DZ Technologies

Unii

Add Secure

Eagle Eye Networks

Centurion

NetworxConnect

Masset Solutions

NIBHV

Alphatronics

Secusoft

i-Pro

Kiwa

20face

Hanwha Vision Europe

VBN

VEB

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Gold-IP

Milestone

CSL

Paxton

Vijftien aanhoudingen na Ajax-Feyenoord

25 september 2023
Redactie
13:00

Na afloop van de gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord op zondag 24 september is het rondom de Johan Cruijff Arena behoorlijk uit de hand gelopen. Rellende supporters zijn met geweld de hoofdingang binnengedrongen en hebben de Mobiele Eenheid (ME) met stenen bekogeld. Twee agenten raakten hierbij gewond.

In totaal zijn er tijdens en na de voetbalwedstrijd vijftien verdachten aangehouden. De recherche doet onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Kwaad in de zin
Omstreeks 16.30 uur liep het stadion leeg nadat de wedstrijd was gestaakt vanwege het tot twee keer toe gooien van vuurwerk op het veld. Honderden supporters van Ajax verzamelden zich na de wedstrijd voor de hoofdingang. Hier zaten supporters bij die bivakmutsen droegen en overduidelijk kwaad in de zin hadden. Er werd grof geweld gebruikt tegen de ramen en deuren van het stadion. Stenen werden uit de straat getrokken en ruiters en ME’ers werden hiermee bekogeld. Een groep relschoppers wist de hoofdingang binnen te komen en lieten daar een grote ravage achter. De ME voerde diverse charges uit en op last van de driehoek werd traangas ingezet, waarna de orde weer werd hersteld.

Onderzoek
Op dit moment doet de recherche onderzoek naar de personen die verantwoordelijk zijn voor het letsel bij de agenten en het binnendringen van de hoofdingang. De politie accepteert geen enkele vorm van fysiek of verbaal geweld tegen politiepersoneel en zet alles op alles om de verantwoordelijken op te sporen. Als mensen beschikking hebben over beeldmateriaal waarop te zien is dat er door supporters strafbare feiten gepleegd worden, dan ontvangt de recherche die graag. Via deze link kan beeldmateriaal rechtstreeks geüpload worden. Ook kan informatie worden doorgegeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner