Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Connect Security

Paraat

Lobeco

Eagle Eye Networks

Nenova

ASSA ABLOY

Milestone

SmartCell

Hikvision

Bydemes

Nimo Dog Security

Centurion

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

IDIS

Brivo

Advancis

Genetec

SOBA

Crown Security Services

Dero Security Products

Gold-IP

Secusoft

HD Security

Explicate

Service Centrale Nederland

GFT

SMC Alarmcentrale

VEB

De Beveiligingsjurist

2N

Trigion

G4S

BHVcertificaat.online

Paxton

Ajax Systems

VVNL

ASIS

Eizo

Akuvox

CSL

Seagate

NIBHV

HID

Alphatronics

CDVI

Securitas

VideoGuard

DZ Technologies

Optex

CardAccess

ADI

Seris

Top Security

VAIBS

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Kiwa

Uniview

i-Pro

PG Security Systems

ARAS

Multiwacht

JMB Groep

Oribi ID Solutions

Unii

EAL

Sequrix

RoSecure

20face

SmartSD

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Nimo Drone Security

Add Secure

OSEC

Alarm Meldnet

Masset Solutions

VBN

Innovatieve bewakingscamera’s voor mijnbouwlocaties

17 oktober 2023
Redactie
10:36

Vermilion Energy haalt gas uit kleine velden voor Nederlandse huishoudens en bedrijven. Om incidenten te voorkomen, heeft het bedrijf, in samenwerking met Van de Griendt Beveiligingen, op vier locaties in Nederland geavanceerde bewakingscamera’s van Avigilon Alta geïnstalleerd en er zullen er nog meer volgen.

Vermilion is actief in de aardgaswinning uit kleine gasvelden in Nederland. Deze gaswinning bestaat uit vier fases, waaronder productie. Vooral die fase kent de laatste jaren wat uitdagingen in de vorm van incidenten op locaties en de eventuele schade die hieruit kan ontstaan. Reden voor Vermilion Energy om in gesprek te gaan met Van de Griendt beveiligingen voor een oplossing hoe dit te voorkomen. Via de distributeur van beveiligingsoplossingen, ARAS Security Benelux, werd hen geadviseerd om intelligente AI-videobewaking via de Cloud te overwegen, namelijk Avigilon Alta.

Mobiele cameramasten
“Na het eerste incident zijn we begonnen met de inhuur van mobiele cameramasten. De maandelijkse kosten dwongen ons echter om naar een alternatief te zoeken. Met het huidige camerasysteem worden al onze locaties centraal beheerd. Dit werkt zeer efficiënt”, aldus een woordvoerder van Vermilion Energy.

Geavanceerde Cloud-gebaseerde videobewaking
Met de ARAS demonstratiebus is op locatie getoond hoe accuraat het Avigilon Alta systeem werkt als het gaat om een alarm genereren. De gebruiksvriendelijkheid is terug te vinden in de online omgeving, zowel voor de gebruiker als de installateur. Zo is het systeem makkelijk te bedienen en altijd up-to-date. Beveiligingspatches worden ook openlijk gecommuniceerd door de fabrikant indien deze van toepassing zijn, maar ze worden ook meteen via de cloud in het systeem operationeel en toegevoegd zodat de eindgebruiker er geen omkijken naar heeft.

Continueren
De toepassing bij Vermilion is bedoeld om het proces te kunnen continueren en om incidenten te voorkomen. Een alarm kan op verschillende manieren ontvangen worden, via e-mail, notificatie of het overzichtsscherm. Hiervoor is een minimale bandbreedte benodigd naar de cloud wat het zelfs mogelijk maakt om middels een 4G verbinding de locaties te voorzien van videobewaking van Avigilon Alta.

Schaalbaarheid
Er is bij dit project ook gekeken naar de schaalbaarheid van videobewaking en dan is een Cloud-gebaseerde oplossing, zoals Avigilon Alta deze realiseert, wel erg toepasselijk om te gebruiken. De bedoeling is dan ook om in de toekomst nog meer locaties van Vermilion uit te rusten met het Cloud platform om zo nog meer inzicht te krijgen in de continuïteit van de organisatie en het proces.

Uitstekende ondersteuning
Vermilion ontving niet alleen geavanceerde beveiligingsapparatuur, maar ook uitstekende ondersteuning van Van de Griendt Beveiligingen en ARAS Security Benelux. Monteurs werden getraind om vertrouwd te raken met de nieuwe technologie en eventuele uitdagingen worden snel opgelost. Bovendien heeft Van de Griendt Beveiligingen een samenwerkingsverband opgezet met installateur DVT Beveiliging voor locaties in het Noorden, waardoor er altijd technische ondersteuning in de buurt is, met name voor onderhoudswerkzaamheden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner