Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

PG Security Systems

Bosch Security Systems

SOBA

Trigion

Regio Control Veldt

Advancis

Nimo Drone Security

Alphatronics

Bydemes

Add Secure

CSL

CDVI

Nimo Dog Security

Seagate

Eizo

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Nenova

SMC Alarmcentrale

Connect Security

VAIBS

Brivo

Top Security

IDIS

JMB Groep

Hikvision

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

HID

HD Security

RoSecure

i-Pro

Multiwacht

Oribi ID Solutions

VEB

Optex

Alarm Meldnet

2N

Explicate

Securitas

VBN

Masset Solutions

Centurion

Seris

VideoGuard

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

Secusoft

Sequrix

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Paxton

Lobeco

G4S

DZ Technologies

NIBHV

ARAS

Avigilon Alta

SmartCell

CardAccess

Milestone

Crown Security Services

Kiwa

GFT

Paraat

OSEC

VVNL

EAL

Akuvox

ASIS

BHVcertificaat.online

Gold-IP

Unii

Uniview

SmartSD

20face

Ajax Systems

ADI

Gold-IP komt met voor zorg aangepaste C71 van MOBOTIX

10 november 2023
Redactie
07:09

Het is niet gebruikelijk bij MOBOTIX, maar Gold-IP heeft bij hoge uitzondering toestemming gekregen om als distributeur een camera te modificeren, om deze geschikter te maken voor zorgtoepassingen. Het gaat om de C71, die voorzien is van voor de patiënt onzichtbare hulpverlichting voor ’s nachts.

Gold-IP vond de nieuwe C71 dag/nacht-camera met 850IR en transparant glaasje van MOBOTIX niet geschikt voor de zorg, omdat de vier rode led’s ’s nachts als storend kunnen worden ervaren. De patiënt kan zich dan voortdurend bekeken voelen, wat ten koste kan gaan van de nachtrust en dus het genezingsproces. Daarom vroeg de distributeur aan de fabrikant toestemming om een aanpassing te mogen doorvoeren. Daarmee is volgens Gold-IP voor het eerst in de 23-jarige historie van Mobotix een OEM-product ontstaan: een slimme sensor, speciaal voor zorginstellingen.

Perfect maken van goede producten
De nieuwe ‘eigen’ C71 van Gold-IP is voorzien van 940Nm IR led’s die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Daarnaast is een melkglazen cover toegepast, waardoor ook de IR-elektronica onder het glaasje niet meer te zien is. Een klant zei hierover: “Geweldig om te zien hoe passie en marktkennis leiden tot innovatie en zelfs het perfect maken van goede producten! Gold-IP is al een trouwe vaste partner omdat zij de Slimme Sensor perfect hebben ontwikkeld zoals hij nu in (10-) duizenden zorgkamers voor gerustheid en veiligheid zorgt. Ook voor de nieuwe generatie C71 van MOBOTIX AG nemen ze geen vrede met ‘bijna goed’ maar gaan ze gewoon voor perfectie. Opnieuw zullen we zo ontzettend veel nieuwe mogelijkheden krijgen en nu ook AI en deep learning kunnen inzetten in onze projecten, met respect voor ieders privacy.”

Verlaagde opbouwrand
De aangepaste C71 is vanaf 1 december uit voorraad leverbaar. Daarnaast heeft Gold-IP ook een eigen opbouwrand van 20mm laten ontwerpen, welke het mogelijk maakt om nog steeds bedrails te monteren. Bedrails kennen een hoogte 80-90 mm vanaf het plafond. Daarom moet de camera inclusief opbouwrand altijd lager zijn. Ook wordt er op dit moment een afdekplaat voor op de opbouwrand ontwikkeld die vanaf jan leverbaar zal zijn.  Voor intelligente functies, zoals het detecteren van uit bed vallen dmv AI, wordt gebruik gemaakt van het Vaidio-platform van Vaibs. Dat paste GoldIP ook al toe in de slimme sensor C26.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner