Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

Seagate

Service Centrale Nederland

Milestone

Alarm Meldnet

CSL

G4S

De Beveiligingsjurist

Add Secure

GFT

Multiwacht

EAL

HID

Oribi ID Solutions

PG Security Systems

VVNL

Paxton

RoSecure

SOBA

NIBHV

ARAS

Securitas

Nimo Dog Security

HD Security

CDVI

Hanwha Vision Europe

VBN

Uniview

SmartSD

Bosch Security Systems

DZ Technologies

Sequrix

VideoGuard

Brivo

BHVcertificaat.online

i-Pro

JMB Groep

Seris

Unii

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

Lobeco

CardAccess

Crown Security Services

OSEC

ASSA ABLOY

Optex

20face

NetworxConnect

Dero Security Products

Advancis

Eizo

Secusoft

Kiwa

Centurion

VAIBS

Masset Solutions

MPL

ASIS

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

Paraat

Trigion

VEB

Genetec

Gold-IP

Connect Security

Nenova

Dahua

Top Security

IDIS

ADI

SmartCell

Explicate

Eagle Eye Networks

2N

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

Alphatronics

Bydemes

Onderzoek Genetec: fysieke security versneld in cloud

30 november 2023
Redactie
06:00

Genetec heeft 5.500 fysieke securityspecialisten ondervraagd, waarvan 990 personen uit EMEA & het Verenigd Koninkrijk, om te weten te komen welke beveiligingsstrategieën organisaties hanteren. De bevindingen worden gedeeld in het ‘2024 State of Physical Security Report’, waaruit onder andere blijkt dat 77 procent van de markt verwacht dat fysieke beveiligingssystemen binnen 5 jaar cloud of hybride zijn.

Uit het onderzoek blijkt, dat nadat de afgelopen jaren het gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen voor fysieke security geleidelijk toenam, dit nu in een stroomversnelling raakt. In EMEA & het Verenigd Koninkrijk verwacht 77 procent, dat hun fysieke beveiligingssystemen de komende 5 jaar in de cloud of hybride zullen worden ingezet. Verder zegt 44 procent versus 24 procent van de wereldwijde respondenten vorig jaar, dat meer dan een kwart van hun fysieke security systemen in de cloud draait, of dat ze gebruik maken van een combinatie van cloud- en on-premise oplossingen.

Hybride toekomst heeft voorkeur
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste organisaties de voorkeur geven aan een hybride aanpak van de fysieke security oplossingen, waarbij ze on-premises en cloud oplossingen combineren. 60 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie streeft naar een beveiligingsstrategie die beide combineert. De overgang naar hybride systemen is al aan de gang: volgens 15 procent van de eindgebruikers slaat hun organisatie momenteel videobewakingsdata zowel lokaal als in de cloud op, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de 4 procent die vorig jaar gerapporteerd werd.

Zorgen over cyberrisico’s cloudoplossingen dalen
De zorgen over de cyberrisico’s van cloudoplossingen namen dit jaar af vergeleken met van vorig jaar. Toen beschouwden eindgebruikers mogelijke cyberrisico’s nog als de belangrijkste factor die hen ervan weerhield cloudgebaseerde beveiligingssystemen te gebruiken. De respondenten hebben zulke cyberrisico’s dit jaar naar de zesde plaats verwezen.
Genetec vroeg ook naar de inzet van nieuwe technologieën. 22 procent zegt op dit moment toepassingen voor Machine Learning, AI en/of grote taalmodellen (LLM) te hebben geïntegreerd in hun fysieke beveiligingsomgeving. Op de vraag welke beveiligingstechnologieën de prioriteit hebben, zegt 36 procent dat dit toegangscontrole is, bij 33 procent hebben cybersecurity gerelateerde tools prioriteit en bij 28 procent is dit videobewaking.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner