Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

Explicate

Advancis

De Beveiligingsjurist

RoSecure

Dero Security Products

EAL

Securitas

ARAS

Centurion

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Nenova

Avigilon Alta

Brivo

SOBA

Eizo

Lobeco

CSL

ADI

Traka ASSA ABLOY

Trigion

Hikvision

Top Security

IDIS

Crown Security Services

Ajax Systems

VEB

SMC Alarmcentrale

CardAccess

i-Pro

VVNL

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

Kiwa

HD Security

NetworxConnect

G4S

Paraat

DZ Technologies

ASSA ABLOY

ASIS

Akuvox

Multiwacht

SmartSD

BHVcertificaat.online

CDVI

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Seris

Bydemes

Milestone

Genetec

SmartCell

Dahua

NIBHV

OSEC

VAIBS

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

JMB Groep

Sequrix

Alphatronics

Regio Control Veldt

Masset Solutions

VBN

20face

2N

Connect Security

Secusoft

Optex

Add Secure

Paxton

Seagate

Gold-IP

HID

Eagle Eye Networks

Uniview

MPL

GFT

Unii

Extra veiligheidsmaatregelen aanmeldcentrum Ter Apel

30 november 2023
Redactie
07:12

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel vanwege de toenemende drukte. Er zal extra bewaking aanwezig zijn en er wordt gestreefd naar de werving van extra personeel.

Volgens het COA is de druk op het aanmeldcentrum zeer hoog en overstijgt de locatie al geruime tijd de maximale capaciteit. “Op de locatie worden elke avond alle beschikbare bedden, matrassen en zelfs de stoelen in de wachtruimte in gebruik genomen,” verklaart de organisatie. “Ondanks onze inspanningen om iedereen onderdak te bieden, moeten helaas enkele asielzoekers overdag buiten wachten.”

Extra waakzaamheid en assistentie benodigd
Vanwege de toegenomen drukte zet het COA extra beveiligingspersoneel in. “Dit doen we vanwege het aanzienlijk grotere aantal personen op het gehele terrein. Daardoor worden onze medewerkers veel vaker benaderd”, vertelt een woordvoerder aan RTV Noord. “We hebben extra observatie, ondersteuning en hulp nodig.” Daarnaast zal het COA extra personeel aanwerven. “Dit is noodzakelijk omdat het huidige personeel al geruime tijd op maximale capaciteit werkt.”

Extra opvangmogelijkheden
Asielzoekers die buiten moeten wachten, verblijven wel op het COA-terrein zelf. In tegenstelling tot vorig jaar, hoeven zij niet buiten de poorten te overnachten. De exacte hoeveelheid asielzoekers die buiten wachten, is niet precies bekend volgens de woordvoerder. “Het varieert sterk. Gedurende de dag komen mensen aan en vertrekken er mensen.” Wanneer de bedden bezet zijn, biedt het COA de wachtende asielzoekers stoelen aan in een wachtruimte. Ook deze zijn elke avond volzet. “Hierdoor blijft de noodzaak voor extra opvangplekken buiten Ter Apel dringend,” benadrukt de woordvoerder. Als gevolg van de toegenomen drukte heeft de gemeente Den Haag afgelopen weekend 100 vluchtelingen opgevangen in een hotel in Kijkduin. Het COA had Den Haag verzocht om de opvang van de asielzoekers om de druk op Ter Apel te verlichten. De gemeente heeft ingestemd en is bereid om tot uiterlijk 15 januari 100 tot 120 asielzoekers onderdak te bieden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner