Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

Oribi ID Solutions

Explicate

NIBHV

ADI

Secusoft

GFT

Seris

DZ Technologies

Milestone

Unii

Multiwacht

Lobeco

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

Hikvision

IDIS

Add Secure

VVNL

Service Centrale Nederland

G4S

Advancis

2N

Dero Security Products

Eizo

CDVI

Akuvox

Kiwa

JMB Groep

Bydemes

VEB

Paxton

SOBA

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

Seagate

i-Pro

Trigion

SmartSD

SmartCell

Securitas

Alarm Meldnet

Top Security

BHVcertificaat.online

ASIS

Traka ASSA ABLOY

20face

Alphatronics

Connect Security

HID

CardAccess

Paraat

Genetec

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

Ajax Systems

ARAS

ASSA ABLOY

Uniview

EAL

VAIBS

RoSecure

OSEC

Avigilon Alta

VBN

VideoGuard

Sequrix

Optex

Gold-IP

Centurion

Bosch Security Systems

CSL

PG Security Systems

Brivo

Nimo Dog Security

Masset Solutions

Nenova

Opnieuw verschillende aanslagen met explosieven

17 december 2023
Redactie
11:42

Dit weekend hebben zich verspreid over heel Nederland zeker negen explosies voorgedaan. De ontploffingen vonden plaats in steden als Den Haag, Rotterdam en Almere. Gelukkig raakte niemand gewond, maar diverse woningen, bedrijfspanden en een woningportiek liepen wel schade op.

Rotterdam en omliggende gemeenten zoals Zwijndrecht en Dordrecht waren het toneel van vier van deze explosies. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd materiële schade gemeld in de Persoonshaven in Rotterdam-Zuid, terwijl zo’n 15 kilometer verderop in Zwijndrecht een explosief afging bij een huis aan de Koninginneweg. Ook daar bleven de bewoners ongedeerd.

Voortvluchtig
Een dag eerder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, moest een portiek aan de Jan van Vuchtstraat in Rotterdam-West het ontgelden. In Dordrecht vond die ochtend een explosie plaats bij een café. De daders zijn in alle gevallen voortvluchtig en de politie is op zoek naar getuigen. Vooralsnog is er geen verband gevonden tussen de incidenten, aldus een woordvoerder van de politie Rotterdam.
Ook in Almere waren er dit weekend twee explosies. Volgens de politie ontstond afgelopen nacht aanzienlijke schade door een ontploffing. De nacht ervoor zorgde een explosief aan het Freyjaplantsoen voor een woningbrand. Volgens Omroep Flevoland waren de bewoners, een moeder en haar kind, thuis tijdens de explosie.

Zwaar vuurwerk
In Den Haag deden zich drie explosies voor. Bij een café aan de Vaillantlaan was er vannacht aanzienlijke schade door een ontploffing. De politie vermoedt dat er zwaar vuurwerk naar binnen is gegooid. Omroep West meldt meerdere gebroken ruiten.
Het café bevindt zich in de Schilderswijk, waar een nacht eerder ook twee explosies plaatsvonden. Hierbij raakte de gevel van een restaurant aan het Hobbemaplein beschadigd, terwijl in de Hobbemastraat ruiten sneuvelden door een explosie. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de gebeurtenissen.
De recente explosies komen in een tijd waarin het aantal explosies in Nederland bijna is verdrievoudigd ten opzichte van het voorgaande jaar. Op vrijdag werd gemeld dat er dit jaar al 622 explosies waren, terwijl dat aantal in heel 2022 op 228 stond. De explosies betroffen huizen, auto’s en bedrijfspanden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner