Beveiliging nieuws

Onze partners

Secusoft

NetworxConnect

Sequrix

VEB

Securitas

Unii

Kiwa

CDVI

Crown Security Services

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Nenova

JMB Groep

OSEC

Milestone

G4S

VAIBS

i-Pro

Lobeco

Explicate

Connect Security

IDIS

Avigilon Alta

Advancis

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Seagate

Eizo

Hikvision

2N

Traka ASSA ABLOY

Optex

CardAccess

Top Security

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

Bydemes

Seris

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

RoSecure

DZ Technologies

ADI

SOBA

Ajax Systems

Nimo Drone Security

CSL

VVNL

VideoGuard

HID

Centurion

Add Secure

Eagle Eye Networks

20face

EAL

HD Security

SmartCell

Akuvox

Genetec

NIBHV

SmartSD

Regio Control Veldt

PG Security Systems

ASIS

Masset Solutions

Alphatronics

Trigion

Hanwha Vision Europe

Paraat

Dero Security Products

Uniview

Paxton

GFT

VBN

ARAS

Alarm Meldnet

Brivo

Biometrische beveiliging voor datacenter EvoSwitch

10 juli 2007
Redactie
20:55

Het datacenter EvoSwitch in Haarlem is beveiligd met biometrische toegangscontrole door middel van een gezichtscan en een vingerscan van leverancier Secure Access Road kunnen bezoekers voortaan met een 100-procent zekerheidsgarantie worden geïdentificeerd.

SAR heeft voor EvoSwitch een oplossing ontwikkeld waarbij een biometrie-zuil, tezamen met enkele terminals voor vingerafdrukherkenning, is aangesloten op het reserveringssysteem van EvoSwitch. Een bezoeker van het datacenter kan op de website van EvoSwitch een reservering maken. Daarna krijgt hij per e-mail en SMS een reserveringscode toegestuurd. Vervolgens kan hij zich bij aankomst in het datacenter melden bij de biometrische zuil en via het touchscreen zijn code intikken. De zuil kan hem dan inschrijven, identificeren en verifiëren op basis van gezicht-, vingerscans en paspoortcontrole.

Dit alles wordt nog eens gecontroleerd door een security-medewerker. Pas daarna kan de bezoeker het datacenter betreden. Plaatsing van een vinger op een terminal bij de ingang, geeft hem vervolgens toegang tot het datacenter door het draaihek te ontgrendelen. Heeft hij in het datacenter zijn werkzaamheden voltooid, dan moet hij wederom zijn vinger op de terminal plaatsen om het datacenter weer te kunnen verlaten. SAR is zes jaar geleden begonnen met het leveren van oplossingen voor biometrische toegangscontrole. ”In het buitenland was men toen al vrij ver hiermee,” zegt Henk Attema, directeur van SAR. ”In Nederland lopen we wat achter als het gaat om de acceptatie van biometrie, maar je ziet dat nu steeds meer bedrijven er in geïnteresseerd zijn. De basis voor de oplossing is voor ons altijd de biometrische zuil en bijbehorende terminals voor het scannen van vingerafdrukken. Daar omheen kunnen we andere beveiligingsoplossingen ontwikkelen en daar ook softwareapplicaties op maat voor schrijven. EvoSwitch wilde aanvullend bijvoorbeeld een paspoortscan. Die hebben wij op basis van de vraag toen voor hen ontwikkeld.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner