Aanhouding na poging brandstichting

Op zondagavond 4 februari heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging brandstichting na wederom een verdachte situatie in de Lekstraat in Alkmaar. De Lekstraat behoort tot het veiligheidsrisicogebied naar aanleiding van een reeks explosies in Alkmaar.

Omstreeks 22.30 uur trof de politie in de Lekstraat een verdachte situatie aan waarbij een automobilist zich verdacht ophield in de straat waar eerder een explosie heeft plaatsgevonden. Toen agenten de bestuurder wilden controleren zagen zij een andere persoon wegrennen. De achtervolging werd ingezet maar de persoon wist te ontkomen. Na een zoekslag in de omgeving met behulp van hondengeleiders en een heli werd de persoon niet meer teruggevonden. In de Lekstraat vond de politie diverse goederen die bij een explosie gebruikt kunnen worden, waaronder zwaar vuurwerk. De 19-jarige bestuurder is aangehouden en zit op dit moment vast.

Extra cameratoezicht
De recherche doet al enige tijd intensief onderzoek naar een reeks explosies in Alkmaar. Een mogelijk verband tussen dit incident en eerdere (poging) explosies in Alkmaar wordt nader onderzocht. Onlangs werden door de burgemeester van Alkmaar vier verschillende gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied met (extra) cameratoezicht. Ook kan de politie preventief fouilleren. Op zaterdag 3 februari zijn twee aanhoudingen verricht na tevens een verdachte situatie in de Lekstraat.

Deel dit artikel via: