IDIS verbetert beveiliging van PostNL tegen lagere kosten

Voor camerabewaking in zes postsorteercentra en achttien pakkettendepots koos PostNL voor IDIS CENTER. Hiermee kunnen slechts twee operators middels 3000 camera’s alle relevante locaties van het postbedrijf bewaken.

Het Nederlandse postbedrijf PostNL is een dynamische onderneming. In een markt die zich steeds meer online afspeelt maakt PostNL een groei door van postbezorger en pakketbezorger naar aanbieder van totaaloplossingen in de post/pakketbezorgingsindustrie. De veranderende markt zorgt er onder andere voor dat steeds meer dure goederen per post worden verstuurd. Security is mede daarom een belangrijk issue voor PostNL. Poststukken mogen natuurlijk niet onderweg verdwijnen. Tegelijkertijd moet er goed worden gekeken naar de kosten voor security. Bij PostNL Security stelde ze hiervoor een businesscase op met daarin duidelijk vastgelegd de jaarlijkse security-kosten, de te investeren bedragen en daaraan gerelateerd het te bereiken rendement.

Verbetering monitoring én kosten besparen
De uitdaging lag voor PostNL Security in de, op het eerste oog, tegenstrijdige doelstelling: het terugdringen van de kosten voor security met het in standhouding van tenminste hetzelfde veiligheidsniveau én het verbeteren van de monitoring van de zes postsorteercentra, achttien pakkettendepots en overige locaties. De oplossing hiervoor bestond uit het samenbrengen van de bewakingsbeelden van alle locaties op één centraal punt: de Centrale Regiekamer. Hierdoor werd op het gebied van personeelskosten een enorme besparing behaald. In plaats van twee beveiligers per locatie zijn nu alleen nog maar twee operators in de Centrale Regiekamer nodig.

Eén platform
De volgende uitdaging was het creëren van één platform waarop alle verschillende systemen konden worden uitgelezen, meldingen direct doorkomen en waar beelden zouden kunnen worden bekeken. De oplossing werd gevonden in de monitoring van de diverse locaties vanuit één Centrale Regiekamer, die 24/7 wordt bemand bij PostNL Security in Den Haag. Beveco Gebouwautomatisering schreef de software voor de integratie van de verschillende systemen. Dit softwaresysteem in combinatie met IDIS CENTER maakt de Centrale Regiekamer de plek waar (inter)actief en real-time kan worden ingespeeld op situaties die zich voordoen. Van het openen van de poort op locatie tot het inspelen op afwijkend gedrag. Alles is direct waarneembaar via de camerabeelden in IDIS CENTER.

Logische keuze
De keuze voor IDIS was eigenlijk heel voor de hand liggend. Er was al een groot aantal systemen van dit merk op de locaties bij PostNL geïnstalleerd. “Het merk is van hoge kwaliteit en erg betrouwbaar. Zelfs nu nog zijn er recorders van wel 12 tot 13 jaar oud die nog steeds prima functioneren. De combinatie kwaliteit (weinig uitval door kapotte schijven of storingen), scherpe beeldkwaliteit van de nieuwe HD en IP camera’s en een lange levensduur maakt IDIS een logische en betrouwbare keuze”, zegt manager Service en Operations Marc Kleiberg van PostNL Security. Het systeem omvat nu zo’n 3000 camera’s van de Divitec Groep (waaronder IDIS en Xineron), die worden uitgekeken via IDIS CENTER. “Het systeem doet wat het moet doen! In ons werk komt het vaak op details aan”, aldus één van de beeldonderzoekers. Met de scherpe beeldkwaliteit, zeker van de nieuwere HD en IP IDIS camera’s, kan de bedrijfsrechercheur zijn tactiek bepalen om de criminaliteit tot een minimum te beperken. In de toekomst zal zeker weer worden gekozen voor IDIS. Het volgende project staat alweer op stapel: het gefaseerd vervangen van alle recorders en camera’s naar IP- en HD-kwaliteit.

Gedeeld

Geef een antwoord