ADI Expo in teken van geïntegreerde beveiliging

Tijdens de deze week gehouden ADI Expo in het Utrechtse stadion Galgenwaard lieten 48 leveranciers zien wat zij zoal in huis hebben om installateurs te helpen bij het bouwen van een geïntegreerd beveiligingssysteem. Want ‘van product naar geïntegreerde oplossing’ was het thema van de geslaagde klantendag.

Na Luxemburg en België was Nederland aan de beurt voor de ADI Expo. En net als in België werd gekozen voor een voetbalstadion als locatie. Installateurs vormen de doelgroep van ADI, maar zij werden uitgenodigd om eventueel ook klanten mee te nemen, zodat die een keer een heel bijzondere showroom op een leuke locatie kunnen bekijken.

Tegenwoordige klantvraag
Omdat we in het tijdperk van Internet-of-Things leven en eindgebruikers hun systemen steeds vaker via één app willen kunnen bedienen, stond het thema integratie centraal tijdens de expo. Weliswaar hadden de meeste leveranciers alleen delen van de eindoplossing op de stand, maar er liepen experts van ADI rond die konden uitleggen wat je zoal nodig hebt om aan de tegenwoordige klantvraag te voldoen. Deze experts maken deel uit van het projectteam van de distributeur. Zij helpen de installateur met het invullen van bestekken en kunnen zelfs de oplevering van projecten begeleiden. “Het gaat niet meer alleen om producten”, aldus algemeen directeur Koen de Rooij van ADI Benelux. “En ook niet meer om één discipline. De klant van nu wil geheel ontzorgd worden op beveiligingsgebied en wij helpen installateurs aan die vraag te voldoen.”

Voorraad
De Rooij wees op het ruime voorraadbeheer van ADI, wat in deze tijden van elektronicaschaarste niet langer vanzelfsprekend is. “Wij hebben voor 20 miljoen aan producten liggen in ons magazijn. Vrijwel alle courante producten zijn dan ook direct leverbaar.”
Galgenwaard was geen onbekend terrein voor ADI. De Expo is er al eerder gehouden. De locatie lijkt toch meer gewaardeerd te worden dan het hotel van Van der Valk. Tot de exposanten behoorden onder andere Axis, Bosch, CDVI, Dahua, Hikvision, Honeywell, Milestone, Optex en Texecom. Deze fabrikanten stellen niet alleen hun producten, maar ook hun kennis beschikbaar aan ADI, die deze kennis weer overdraagt aan installateurs.

Deel dit artikel via: