Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Connect Security

OSEC

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Brivo

VAIBS

Trigion

Securitas

Gold-IP

ADI

Service Centrale Nederland

SOBA

CardAccess

PG Security Systems

Bosch Security Systems

Seagate

Nenova

Explicate

De Beveiligingsjurist

20face

Multiwacht

Ajax Systems

Regio Control Veldt

VVNL

SMC Alarmcentrale

Advancis

VideoGuard

2N

Paxton

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

Nimo Dog Security

HD Security

VEB

Add Secure

ARAS

CSL

Hikvision

Kiwa

Top Security

Optex

Alphatronics

Milestone

Avigilon Alta

i-Pro

Eagle Eye Networks

RoSecure

Bydemes

VBN

Genetec

Akuvox

CDVI

Nimo Drone Security

HID

ASIS

Oribi ID Solutions

SmartSD

Masset Solutions

Paraat

GFT

NetworxConnect

DZ Technologies

IDIS

EAL

JMB Groep

Seris

Crown Security Services

SmartCell

G4S

Centurion

Lobeco

Eizo

Secusoft

Uniview

Unii

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

BHVcertificaat.online

Sequrix

Amsterdam Drone Week

Van 16 tot en met 18 april vindt in RAI Amsterdam de Amsterdam Drone Week plaats. Drones worden ook voor de beveiligingsindustrie een steeds belangrijker instrument, terwijl ze tevens een dreiging vormen.

De komende jaren zullen autonome voertuigen en drones een belangrijke rol spelen bij het succesvol omgaan met mobiliteitsuitdagingen, zowel ter land als in de lucht. Het klinkt misschien nog steeds een beetje als een luchtkasteel, maar in de nabije toekomst zullen we ons verplaatsen in zelfrijdende, op afstand bestuurbare taxi’s en zullen goederen worden verplaatst door drones om de stedelijke congestie tot een minimum te beperken. Tijdens de Amsterdam Drone Week, gehouden in RAI Amsterdam, worden de nieuwste mobiliteitsontwikkelingen getoond.

Op afstand bestuurbare deelauto’s
De zoektocht naar nieuwe oplossingen gericht op het toegankelijker en leefbaarder maken van steden en andere regio’s is een belangrijk thema op beide evenementen. De Verenigde Naties, het Wereldvoedselprogramma en de regering van Ghana zullen bijvoorbeeld laten zien hoe drones worden gebruikt om medicijnen en voedsel te bezorgen in gebieden die anders moeilijk te bereiken zijn. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers aanwezig uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, China, Japan en het Midden-Oosten, maar ook uit steden als Amsterdam, Brussel en Hamburg, die zullen uitleggen welke rol drones en zelfrijdende voertuigen kunnen spelen in de stedelijke ontwikkeling. landschap van de toekomst. Ook leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie zullen bij beide evenementen aanwezig zijn om te praten over de rol die mobiliteit kan spelen bij het niet alleen veiliger maar ook leefbaarder maken van steden en andere regio’s.

Op afstand bestuurbare deelauto’s
Drone-ondersteund transport is een belangrijk thema bij de ADW. Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs zullen dronetaxi’s worden ingezet om mensen te vervoeren en Dubai heeft concrete plannen om in 2026 een dronetaxidienst te lanceren. De CEO’s van Ehang, Eve, Airbus, Lilium, Volocopter en Wisk (onderdeel van Boeing) zullen aanwezig zijn om de laatste ontwikkelingen op het gebied van drone-ondersteund personenvervoer en de coördinatie van de noodzakelijke mondiale regelgeving te bespreken.

Publiek-private partnerschappen
Bij de ADW zullen veiligheid en regelgeving belangrijke thema’s zijn. De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie, de Europese Autoriteit voor Luchtvaartveiligheid, de Internationale Wegfederatie, de Provincie Noord-Holland en het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu zullen in Amsterdam aanwezig zijn.
Daarnaast gaat de Nederlandse brandweer demonstreren hoe drones kunnen worden ingezet om brandweerlieden te vervoeren. De Medische Drone Service en het Universitair Medisch Centrum Groningen leggen uit hoe zij met drones in de toekomst sneller, duurzamer en betrouwbaarder medische producten kunnen transporteren.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner