Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

PG Security Systems

VEB

i-Pro

Brivo

Explicate

VAIBS

DZ Technologies

ADI

Crown Security Services

NetworxConnect

SmartCell

Alphatronics

Top Security

VVNL

CardAccess

Seris

Dero Security Products

Eizo

G4S

NIBHV

Masset Solutions

Trigion

VideoGuard

Centurion

HD Security

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

HID

Milestone

Advancis

SMC Alarmcentrale

Unii

Seagate

Avigilon Alta

Paxton

EAL

RoSecure

Gold-IP

Securitas

Nenova

Hikvision

Uniview

CSL

20face

CDVI

Nimo Dog Security

GFT

ASSA ABLOY

OSEC

Add Secure

Bydemes

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

2N

Optex

Ajax Systems

Connect Security

Kiwa

JMB Groep

Paraat

Lobeco

Genetec

ASIS

ARAS

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Secusoft

IDIS

SmartSD

Akuvox

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

SOBA

VBN

Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024

Op 25 april, 23 mei en 30 mei vindt in het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Den Haag de HCB Cursus Integrale Persoonsgerichte Aanpak plaats. Deze cursus is ontwikkeld voor coördinatoren, regisseurs, projectleiders en adviseurs op het gebied van zorg en veiligheid bij gemeenten, politie, justitie en instellingen.

Veelplegers hebben een groot aandeel in de gepleegde criminaliteit en overlast. De groep stelselmatige daders die verantwoordelijk is voor een groot deel van de ervaren overlast en criminaliteit kenmerkt zich veelal door een complexe meervoudige problematiek waardoor het moeilijk is om een ‘normaal’ leven te leiden. Het gaat hier om psychische problemen, een alcohol- en/ of drugsverslaving, geen eigen woonruimte, geen opleiding, geen baan, hoge schulden, sociaal isolement en sociale uitsluiting. Om een gedragsverandering van een stelselmatige dader te bewerkstelligen, volstaat het niet om slechts één of enkele problemen van hem of haar aan te pakken, maar is een breed opgezet hulpverleningstraject noodzakelijk waarin aandacht wordt besteed aan alle leefgebieden. Dit vraagt om een integrale persoonsgerichte aanpak van de complexe meervoudige problematiek door betrokken organisaties en professionals.

Inhoud
Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe je stelselmatige daders aanpakt die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de criminaliteit en overlast, hoe je integraal complexe meervoudige problematiek aanpakt, op welke manier je samenwerking tussen betrokken organisaties en professionals organiseert en regisseert, hoe je rechtmatig en doelmatig informatie uitwisselt met betrokken organisaties en professionals en op welke manier je voorkomt dat een dreigende situatie escaleert en leidt tot maatschappelijke onrust.
Docenten zijn Ron van Gijn, juridisch beleidsmedewerker openbare Orde en Veiligheid, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Frank van Summeren, adviseur bij RONT Management Consultants en hoofddocent van de HCB Cursus Integrale Persoonsgerichte Aanpak en Kees Zeebregts, procesregisseur, Zorg en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner