Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

G4S

Centurion

Alphatronics

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

CDVI

SmartSD

VAIBS

DZ Technologies

SOBA

Kiwa

Akuvox

Bydemes

ASSA ABLOY

Uniview

HID

Service Centrale Nederland

Secusoft

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

PG Security Systems

20face

Bosch Security Systems

Unii

Genetec

Gold-IP

Advancis

Milestone

Dero Security Products

Nenova

ASIS

SmartCell

Nimo Dog Security

VVNL

ADI

Top Security

Regio Control Veldt

VEB

HD Security

Masset Solutions

Ajax Systems

CSL

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Eagle Eye Networks

IDIS

ARAS

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Sequrix

GFT

Eizo

Connect Security

De Beveiligingsjurist

Add Secure

NIBHV

RoSecure

Securitas

JMB Groep

NetworxConnect

Explicate

Paxton

Trigion

Optex

Paraat

Seris

OSEC

Crown Security Services

Multiwacht

Brivo

VBN

Hikvision

Lobeco

CardAccess

EAL

2N

VideoGuard

Agenten gewond bij rellen met Eritreeërs

18 februari 2024
Redactie
07:30

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken na een confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs. Bij deze confrontatie zijn zover nu bekend vier agenten gewond geraakt en werden verschillende politievoertuigen in brand gestoken.

Aan het begin van de avond liep een confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs uit op ernstige rellen bij het zalencentrum Opera. Zeer vermoedelijk is de confrontatie ontstaan tussen pro- en antiregeringsgezinde Eritreeërs. Een van de partijen had een bijeenkomst belegd in het zalencentrum, waar de tegenstanders op afkwamen. Bij deze rellen is er met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer gegooid. Verschillende relschoppers hadden slagvoorwerpen bij zich.

Inzet traangas
De burgemeester van Den Haag heeft daarop een noodbevel afgegeven en toestemming gegeven voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden zijn ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen op gegaan. Bij het blussen van de politieauto’s moest de brandweer zich terugtrekken. Nadat er beschermingshekken voor de ramen van de brandweerauto’s werden gezet kon de brandweer verder met het blussen. Ook zijn er andere auto’s vernield door rondvliegende stenen. Het zalencentrum Opera is ook zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten meerdere bezoekers van de Opera onwel.

Agenten gewond
Voor zo ver nu bekend raakten vier agenten gewond. Twee agenten raakten gewond aan de hand en een andere agent liep letsel op aan haar gebit. Een agent raakte gewond nadat hij werd aangereden door een politieauto. “Vanuit het niets werden onze collega’s geconfronteerd met zeer heftig en ernstig geweld”, zegt algemeen commandant Mariëlle van Vulpen. “Het is zeer te betreuren dat collega’s gewond zijn geraakt en dat ook andere hulpverleners ernstig belaagd werden. Dit is onacceptabel. Samen met het Openbaar Ministerie doen we uitgebreid onderzoek naar deze ongeregeldheden.

Team Grootschalige Opsporing (TGO)
Naar aanleiding van deze ernstige rellen is een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding van een officier van justitie opgestart. Op dit moment heeft de politie al meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie komt graag in contact met getuigen van deze rellen. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die over videobeelden van bewakingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s beschikken.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner