Beveiliging nieuws

Onze partners

Explicate

CDVI

Secusoft

CardAccess

ARAS

Paxton

G4S

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

ASIS

Alarm Meldnet

Bydemes

Milestone

ADI

ASSA ABLOY

Boon Edam

Avigilon Alta

Seagate

CSL

Lobeco

Hikvision

RoSecure

MPL

PG Security Systems

EAL

Optex

VEB

OSEC

Ajax Systems

Uniview

Genetec

Masset Solutions

Sequrix

Eizo

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

Trigion

Eagle Eye Networks

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

SmartCell

Add Secure

Securitas

DZ Technologies

Multiwacht

Advancis

SOBA

20face

Bosch Security Systems

GFT

HID

Dahua

Oribi ID Solutions

IDIS

VAIBS

2N

Brivo

Alphatronics

Kiwa

Crown Security Services

Paraat

Nimo Dog Security

Centurion

Nenova

Nimo Drone Security

VideoGuard

Seris

HD Security

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Koninklijke Oosterberg

Unii

Akuvox

Top Security

JMB Groep

VBN

i-Pro

Service Centrale Nederland

Connect Security

VVNL

Ajax komt met componenten voor hogere risico’s

13 september 2023
Redactie
09:40

Ajax Systems heeft voor een aantal belangrijke componenten een Grade 3-certificering gekregen. Dit houdt in dat hiermee inbraakinstallaties voor hogere risico’s kunnen worden gerealiseerd. De Grade-3-componenten zijn bekabeld.

De gecertificeerde compontenten zijn de Hub Hybrid (2G), MultiTransmitter Fibra, StreetSiren Fibra, StreetSiren DoubleDeck Fibra, HomeSiren Fibra en KeyPad Fibra. Om misverstanden te voorkomen, krijgen verpakkingen en stickers een Grade 3-markering om gecertificeerde apparaten te kunnen onderscheiden.

Er komen meer componenten
Het aanbod gecertificeerde producten is nog niet voldoende om een compleet systeem te bouwen. Wel zijn Grade 3-producten van andere fabrikanten aan te sluiten. Maar Ajax Systems is zelf ook hard aan het werk om meer Ajax-apparaten te laten certificeren. Meer Grade 3 apparaten worden geïntroduceerd op het online Ajax Special Event op 20 oktober. Dat biedt voor installateurs nieuwe kansen, zoals het beveiligen van juweliers en andere bedrijven in het hogere risicosegment. De apparaten werken ook met nieuwe of bestaande bekabelde apparatuur van derden die al op de locatie zijn geïnstalleerd. De MultiTransmitter Fibra kan namelijk elke bekabelde detector met een droog contact in het systeem integreren. De module ondersteunt NC-, NO-, EOL-, 2EOL- en 3EOL-aansluitingen, wat het bijwerken van het beveiligingssysteem flexibeler maakt. Met de EOL-weerstandsmeting, een uniek hulpmiddel voor bekabelde beveiligingssystemen, kunnen alle waarden automatisch worden toegewezen om de installatie sneller en comfortabeler te maken.

Automatisch scannen van bussen
Deze functie vindt automatisch fysiek aangesloten Fibra-apparaten die nog niet aan de hub zijn toegewezen en maakt het mogelijk om ze met een paar klikken aan het systeem toe te voegen. De installateur kan dus 100 detectoren scannen in 10 minuten.
De stresstest van stroomverbruik helpt om te zorgen dat het systeem in elke situatie voldoende stroom heeft. Een installateur start in de PRO-apps een simulatie van het maximale stroomverbruik om de reactie van het systeem te controleren.
Verder is automatische synchronisatie met de meldkamer mogelijk. Nadat het installeren en instellen is afgerond, worden alle systeeminstellingen automatisch gedownload van de cloudserver naar de PRO Desktop. De technicus van de meldkamer verspilt geen tijd met het handmatig overzetten van apparaten.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner