Ajax Systems brengt nieuwe hub voor 200 MotionCams

Ajax Systems presenteert de Hub 2 Plus. Deze is volgens de fabrikant speciaal bedoeld voor extra betrouwbare communicatie met de buitenwereld via vier verschillende kanalen. Er zijn maar liefst 200 MotionCam-detectoren op aan te sluiten.

Dankzij de verschillende kanalen is het onder andere mogelijk om de Hub 2 Plus via Ethernet en Wifi op twee verschillende internetproviders aan te sluiten. Mochten deze heel toevallen tegelijk offline gaan, dan zijn er nog twee back-upmogelijkheden via 4G.

Visuele alarmverificatie
De Hub 2 Plus is ook voorbereid op visuele alarmverificatie. Het apparaat ondersteunt maar liefst tweehonderd MotionCam-detectoren, die binnen 9 seconden een reeks beelden van de alarmsituatie versturen. Om de privacy te beschermen is het niet mogelijk om zomaar beelden op te vragen. Deze worden alleen verzonden als het alarm is ingeschakeld en een beweging wordt gesignaleerd.

Beveiligde communicatie
Het nieuwe apparaat maakt gebruik van het Juweller Protocol van Ajax Systems. Dit biedt 2-weg-communicatie tussen de Hub 2 Plus en draadloze detectoren tot op 2 kilometer afstand. Het protocol voorziet onder andere in authenticatie en encryptie om sabotage van de draadloze communicatie te bemoeilijken. Bovendien werkt het stroombesparend, waardoor batterijen in detectoren naar verhouding langer meegaan.

Domotica
De gebruiker kan het alarm instellen volgens maar liefst 64 scenario’s. Het hele systeem kan worden ingeschakeld, maar het is ook mogelijk om alleen bepaalde zones in te schakelen. Bijvoorbeeld als men thuis is en alleen de benedenverdieping op scherp wil zetten. Andere mogelijkheden zijn het aansturen van een mistmachine bij inbraak, het afsluiten van de elektriciteit en inschakelen van de noodverlichting bij brand en het water afsluiten bij lekkage. Ook diverse andere domoticafuncties worden ondersteund.

Kenmerken
De Hub 2 Plus is geschikt voor 200 componenten, heeft een bereik van 2 kilometer en biedt 25 beveiligingsgroepen met een totaal van 200 gebruikers. Dat laatste is vooral voor grotere objecten relevant en bijvoorbeeld voor gebouwen met meerdere huurders. De hub controleert elke 60 seconden of alle componenten nog functioneren en heeft een accu die bij uitval van de netspanning 15 uur voor voeding zorgt.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: