Alarmberichten via SMS

Een gaswolk over uw huis? Explosiegevaar bij uw werk? Hevige rookontwikkeling bij de school van uw kinderen? U kunt nu als eerste gewaarschuwd worden als u of uw gezin gevaar loopt of als er kans is op schade. U meldt u ??n keer aan met uw postcode. Door uw postcode en ‘aan’ te sturen naar 5100 of via www.alarmbericht.nl. U ontvangt een bevestigings-SMS, dat een kwartje kost. De alarmberichten zijn gratis voor de ontvanger.

Alarmbericht.nl is de offici?le website voor AlarmSMS berichten van de overheid. Algemene alarmberichten worden verzonden onder verantwoordelijkheid en vanuit de meldkamers van brandweer, politie en GGD. Deze berichten zijn een aanvulling op de sirenes van het luchtalarm, of meldingen van (bijna) rampen of calamiteiten waarvoor de sirenes niet worden ingezet. Deze dienst is momenteel beschikbaar voor de regio Rotterdam Rijnmond.

AlarmSMS biedt u naast regionaal alarm vanuit de hulpdiensten (brandweer, etc.) ook enkele landelijke alarmdiensten (zoals het WeerAlarm, GladheidAlarm en ZonkrachtAlarm). Deze service zal in de komende tijd worden uitgebreid.

De mobiele telefoon bereikt bij alarmering het grootste deel van de bevolking. Bijna 85% van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon en elk mobiel toestel kan SMS-berichten ontvangen. Geen ander medium heeft zo?n groot en snel bereik.

Een SMS op uw mobiele telefoon werkt onmiddellijk en trefzeker. U weet meteen wat u te doen staat: Ga naar binnen, sluit ramen en deuren, luister naar de radio of kijk naar de tv.

Als u niet alleen thuis, maar ook op uw werk, op school, bij familie of ergens anders wil worden getipt, geeft u ook d??rvan de postcode door. Voor deze postcode(s) betaalt u per aanmelding jaarlijks 0,40 eurocent.

Link: www.alarmbericht.nl

Deel dit artikel via: