Alarmoplossing bij wegvallen van ISDN-PSTN

Zoals eerder aangekondigd stoppen de meeste providers op korte termijn met ISDN-PSTN-diensten te ondersteunen. Als gevolg hiervan kunnen meldkamers geen meldingen meer ontvangen van kiezers die een analoog signaal versturen. Dit meldt Lobeco, dat met een oplossing voor het probleem komt.

Door een Caddx UltraSync UC240 communicatiemoduul te plaatsen kan dit probleem eenvoudig worden ondervangen. Wanneer een UC240 tussen de analoge communicatie-interface van een inbraak- of brandmeldsysteem en internet wordt geplaatst, kunnen de alarmmeldingen eenvoudig via internet worden verzonden. Omdat de UC240 voorzien is van dual-path-technologie is het tevens mogelijk om alarmen via een GPRS-verbinding te versturen.

Eigenschappen UC240
De UltraSync UC240 is door zijn dual-path monitoring volgens Lobeco uitstekend geschikt voor locaties met een laag, gemiddeld en hoog risico en dit in combinatie met Ultrasync Cloud Services. Voor brandmeldalarmen is de UC240 conform de EN54-21 norm en binnenkort gecertificeerd. De communicatiemoduul is klein van uitvoering (95x76x17 mm) en kan daardoor eenvoudig worden ondergebracht in de behuizing van het alarmeringssysteem.

IP-technologie
De primaire communicatie maakt gebruik van IP-technologie om alarmmeldingen te versturen via het netwerk van de klant. De secundaire communicatie maakt gebruik van 4G of 2G mobiele connectiviteit. De Dail Capture-functie zorgt ervoor dat de UC240 de PSTN telefoonlijnaansluiting-interface ondersteunt voor de volgende protocollen: Ademco Contact ID, Ademco Hi Speed, Ademco 4+1, Ademco 4+2, SIA 1/2/3. De UC240 kan ook meldingen via de 16 alarmingangen naar de meldkamer verzenden.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: