Amsterdam wil meer rendement uit cameratoezicht halen

Sinds 2010 telt Amsterdam ongeveer tweehonderd publieke camera’s. Dat zijn er volgens de gemeente Amsterdam relatief gezien minder dan in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

cameraNaast de tweehonderd publieke camera’s die een oogje in het zeil houden in de openbare ruimte, heeft zo’n 60 procent van de ondernemers in Amsterdam eigen camera’s hangen. Maar de kwaliteit van die beelden is vaak matig, zegt het Parool.
Bij het oplossen van liquidaties, overvallen en straatroven in Amsterdam zijn de beelden van camera’s op straat van groot belang. Gemiddeld stelt de politie iedere week 41 beelden veilig voor opsporingsonderzoek. De gemeente wil de komende jaren daarom meer aandacht besteden aan publiek-private samenwerking op het gebied van cameratoezicht. Dit gebeurt onder meer door ondernemers te adviseren over cameragebruik.
Burgemeester Eberhard van der Laan wil tevens camera’s verhuizen als de problematiek zich verplaatst. Ook wil hij data van politie, stadsdelen en gemeentelijke handhavers en toezichthouders koppelen om meer rendement uit cameratoezicht te halen.

Deel dit artikel via: