ARAS brengt universele simkaart voor Ajax-hub

Om een alarmsysteem van Ajax onafhankelijk te maken van de vaste verbinding, introduceert ARAS Security een simkaart die de hub geschikt maakt voor communicatie via 2G. De simkaart ondersteunt roaming, zodat altijd gebruik gemaakt wordt van het sterkste draadloze netwerk in de omgeving.

De simkaart is volgens ARAS zeer eenvoudig in gebruik. Na plaatsing en activering, is hij binnen enkele minuten actief. Vervolgens is hij drie jaar te gebruiken. Het is een machine2machine-kaart dus SMS-berichten en spraakoproepen worden niet ondersteund. De 3Gb datacapaciteit is volgens de leverancier meer dan voldoende om als back-up te dienen voor een Ajax-hub. Mocht dat niet zo zijn, dan ontvangt de gebruiker een e-mail.
De simkaart werkt op alle in Nederland gebruikte netwerken. Zo kan automatisch gebruik worden gemaakt van het sterkste 2G-netwerk. KPN ondersteunt 2G tot minimaal 2025. Wie een Ajax-hub heeft met 3G, kan gebruik maken van een 3G-netwerk. En bij een Ajax-hub met 4G wordt simpelweg gebruik gemaakt van het netwerk met het beste bereik.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: