ASSA ABLOY werkt nu samen met OnderhoudNL

Kennis en productinformatie moet de onderhoudsaannemer voor woningbouwcorporaties ergens laagdrempelig kunnen halen. Daarvoor zorgt OnderhoudNL, een brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud, waarmee ASSA ABLOY Opening Solutions een samenwerking is gestart.

Met zo’n 1.700 leden versterkt OnderhoudNL de professionaliteit van de onderhoudsbranche door het faciliteren van de ontwikkeling van de ondernemer en zijn onderneming. De aangesloten vakexperts maken gebouwen klaar voor de toekomst. Die leden vragen ook om slimme antwoorden op de vragen van morgen. Daarom zagen ze bij ASSA ABLOY Opening Solutions duurzaam potentieel in een samenwerking.

Elkaar versterken met kennis
“Met het oog op beveiligings- en toegangssystemen en het levensbestendig maken van woningen, maakten we begin 2023 kennis met elkaars netwerk”, vertelt Micha de Jong, business developer Residential – Housing Cooperation bij ASSA ABLOY Opening Solutions. “We zagen meteen kansen om met kennis bij te dragen aan de nieuwe generatie vakmensen die aan de slag zijn voor woningbouwcorporaties. Productinformatie delen, opleidingen geven ten bate van ontwikkeling en inkoopvoordelen nastreven zijn maar enkele aspecten van het partnership dat nu officieel en dankbaar is bekrachtigd.”

Duurzaamheid & beveiliging
Die nieuwe generatie vakmensen is trouwens steeds meer op zoek naar duurzame oplossingen, ook als het op beveiliging aankomt. Op dat vlak is er eveneens een duidelijke match. ASSA ABLOY Opening Solutions zegt elke dag toe te laten dat miljarden mensen zich met gemak in een wereld bewegen die veiliger en opener is. Er zijn veel manieren waarop huisbeveiliging een positief effect kan hebben op duurzaamheidsstrategieën, zodat de ecologische voetafdruk kleiner en de energierekening lager wordt. De draadloze sloten bijvoorbeeld werken op batterijen en verbruiken minder energie dan hun op het lichtnet werkende tegenhangers.

Prestatiegericht samenwerken
Het partnership is een win-win voor beide partijen. De Jong: “Door in gesprek te zijn kunnen we de keten informeren over de nieuwste producten. Vragen komen terug bij ASSA ABLOY Opening Solutions, waarbij we ervan overtuigd zijn dat het de verkoop van onze producten via onze distributiepartners ten goede komt. Door productkennis alsook informatie omtrent wet- en regelgeving te delen met de leden worden de onderhoudsaannemers op zich weer betere leveranciers voor hun opdrachtgevers. Zij halen daar ook commercieel voordeel uit. Prestatiegericht samenwerken, noemen wij dat. Samen met OnderhoudNL kunnen we kwalitatieve oplossingen bieden die toekomstgerichter, voordeliger en duurzamer zijn. Samen voor de slimste onderhoudsaanpak, we gaan ervoor.”

Deel dit artikel via: