Avigilon koopt opnieuw patenten voor Video Content Analyse

Avigilon heeft 96 patenten voor intelligente beeldanalyse gekocht. Het is een strategische keuze van Avigilon om zich te kunnen blijven onderscheiden van de prijsvechters uit China.

Avigilon is een grote leverancier van bewakingscamera’s en bijbehorende apparatuur. De Canadese fabrikant en kocht een tijd geleden alle patenten en licenties van Objectvideo voor de software die nodig is voor Video Content Analyse.  Avigilon betaalde daarvoor een bedrag van 80,3 miljoen dollar.
De huidige overname betreft 96 Amerikaanse en internationale patenten en 25 Amerikaanse en internationale octrooiaanvragen van vier verschillende leveranciers voor 13,4 miljoen dollar.
AvigilonObjectvideo had 124 Amerikaanse en internationale patenten en 202 Amerikaanse en internationale patentaanvragen vastgelegd op het gebied van intelligente oplossingen voor videobewaking.
De door Avigilon overgenomen patenten worden toegepast voor video analytics door tientallen fabrikanten van videosystemen over de hele wereld. Avigilon heeft haar portfolio hiermee uitgebreid, daarnaast zorgen de patenten ook voor een bron van inkomsten. Door het patent licentie programma kunnen fabrikanten gebruikmaken van de video analytics. Fabrikanten die hiervan gebruik maken zijn onder meer Sony, Panasonic, Bosch Security Systems, Hikvision, Pelco, FLIR Systems en Sensormatic van Tyco.
Avigilon is de afgelopen jaren flink gegroeid en staat in de top tien van grootste leveranciers van apparatuur voor netwerkvideo. Video Content Analyse is de grootste uitdaging voor leveranciers van videocamera’s, hiermee onderscheiden apparaten zich qua functionaliteit van anderen. Ook beveiligingscamera’s worden steeds vaker uitgevoerd met Video Content Analyse.

Deel dit artikel via: