Award voor grootschalig cameraproject in Spanje

Eagle Eye Networks en Aryse Infraestructuras hebben de 2021 Spain Security Forum Award gewonnen voor het beste beveiligingsproject. Dat is uitgevoerd in de stad Elche in Spanje en bestond uit het overbrengen van honderd camera’s naar de cloud, het verbeteren van de veiligheid en het beter benutten van de beperkte personele middelen van de stad.

Aryse hergebruikte bestaande camera’s van verschillende fabrikanten in een cloudgebaseerd videobewakingssysteem van Eagle Eye Networks en transformeerde zo verouderde, ongelijksoortige componenten in een krachtig beveiligingssysteem.
Het beheer van beveiligingsincidenten met complexe IT-systemen was een voortdurende uitdaging voor het IT-personeel van de stad. Toen de pandemie toesloeg, begonnen stadsmedewerkers thuis te werken en het werd duidelijk dat veel systemen niet op afstand konden worden beheerd. Stadsbestuurders besloten daarop de videobewakingssysteem te laten updaten.

Eisen van de opdrachtgever
Bij de transformatie ging het om zichtbaarheid van bewakingscamera’s in de hele stad, toegang op afstand tot video, onmiddellijke meldingen en waarschuwingen over beveiligingsincidenten en de mogelijkheid om beelden te delen met de politie en andere stadsdiensten. Het systeem moest eenvoudig van opzet zijn en goedkoop in onderhoud, evenals flexibel en schaalbaar.
Het Eagle Eye Networks Cloud Video Management System (VMS) kon de bestaande camera’s van de stad hergebruiken, ook al waren ze van verschillende fabrikanten. Er kon makkelijk worden voldaan aan de vereisten voor opslagbehoud en de verschillende cameraresoluties (afhankelijk van de camera en de locatie) konden snel worden ingesteld. In totaal werden voor dit project honderd camera’s naar de cloud overgebracht.

Kunstmatige intelligentie
In de komende vijf jaar wil de stad het systeem uitbreiden en kunstmatige intelligentie (AI) toepassen om incidenten beter te onderzoeken. De stad zal de parkeer- en verkeersstroomgegevens van het systeem gebruiken voor stadsplanning en infrastructuurverbetering. Er komt ook een directe integratie met de politie en de brandweer om sneller op incidenten te kunnen reageren.
Rishi Lodhia, managing director van Eagle Eye Networks EMEA, zegt dat steeds meer steden en bedrijven de cloud echt geweldig vinden passen. Naast het creëren van een krachtig instrument voor beveiliging en bedrijfsinformatie, kan cloud-videobewaking de kosten en complexiteit verlagen en het aantal werknemers verminderen dat nodig is om de beveiligingssystemen te onderhouden. Goed geïnformeerde partners, zoals Aryse Infraestructuras, die de kracht van cloud-videobewaking begrijpen en hun klanten goed begrijpen, kunnen volgens Lodhia echt een verschil maken in gemeenschappen zoals Elche.

Raquel Perez van Aryse Infraestructuras: “Door samen te werken met Eagle Eye Networks konden we de gemeente Elche een betere en meer geavanceerde oplossing bieden om de video in de cloud op te slaan. Het feit dat bestaande camera’s konden worden gebruikt was een overtuigende factor – het minimaliseerde de investering en maximaliseerde het voordeel.”

Deel dit artikel via: