Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Genetec

Uniview

DZ Technologies

SmartCell

Lobeco

Kiwa

GFT

Secusoft

Alphatronics

De Beveiligingsjurist

VVNL

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

Securitas

ASIS

Nimo Dog Security

NIBHV

20face

Top Security

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Centurion

Akuvox

Sequrix

Trigion

HID

Advancis

Regio Control Veldt

Seris

CDVI

Seagate

ARAS

Eagle Eye Networks

Brivo

Dero Security Products

ADI

OSEC

Optex

i-Pro

Milestone

Hanwha Vision Europe

VBN

PG Security Systems

Multiwacht

Masset Solutions

SmartSD

VAIBS

2N

BHVcertificaat.online

HD Security

SOBA

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Oribi ID Solutions

EAL

IDIS

SMC Alarmcentrale

Hikvision

Bydemes

CardAccess

Unii

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Crown Security Services

Connect Security

Add Secure

ASSA ABLOY

JMB Groep

Explicate

VideoGuard

Nenova

RoSecure

Bosch Security Systems

CSL

Eizo

Paxton

G4S

Gold-IP

Axians en VAIBS zetten in op AI-cameratechnologie

4 oktober 2023
Redactie
11:06

Axians en VAIBS gaan samenwerken op het vlak van video met kunstmatige intelligentie (AI). Zo worden videobeelden makkelijk om te zetten in bruikbare data en acties. Gebruikers kunnen op een laagdrempelige manier de kracht van AI ervaren en benutten om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

VAIBS is een vooruitstrevend bedrijf dat organisaties wereldwijd helpt om informatie uit videobeelden om te zetten in bruikbare data. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals besluitvorming. Het bedrijf voegt kunstmatige intelligentie toe aan (bestaande) camera’s om deze slim te maken. De oplossing Vaidio kan personen, voertuigen, patronen, dieren of objecten herkennen en meldingen uitsturen. Denk hierbij aan het opmerken van brand en rook, inbraakdetectie, het bijhouden van het aantal mensen in een gebouw of valdetectie in de zorg.

Geavanceerde video AI-technologieën
De Nederlandse ICT-dienstverlener Axians helpt klanten bij het gehele proces van hun ICT-projecten. Het ontwikkelt onder meer ICT-oplossingen, zoals maatwerkapplicaties, en levert de bijbehorende dienstverlening. Via het partnerschap met VAIBS voegt Axians geavanceerde video AI-technologieën toe aan het uitgebreide ICT-serviceportfolio. VAIBS krijgt hierdoor toegang tot een nieuwe klantenkring om hun oplossing aan te bieden.

Integraties
“Wij willen graag de nieuwste technologische ontwikkelingen naar onze klanten brengen en deze vertalen naar concrete, zakelijke voordelen”, vertelt Bart Evers, business unit manager bij Axians. “De oplossing van VAIBS is een mooie aanvulling op ons product- en dienstenaanbod. Door de integratie met platforms zoals Mendix en Microsoft bevestigen we onze belofte om de meest veelzijdige ICT-leverancier van Nederland te zijn.”

Gezamenlijke inzet voor innovatie
Axians en VAIBS zijn al jarenlang bekenden van elkaar. Dit partnerschap is volgens beide het bewijs van vertrouwen en een gezamenlijke inzet voor innovatie. “Ons partnerschap gaat niet alleen over technologie, maar vooral over wat we voor organisaties kunnen betekenen”, voegt Kasper van Kekem, commercieel directeur van VAIBS, toe. “Axians beschikt over veel klanten waar al camera’s in de gebouwen en terreinen aanwezig zijn. Gezamenlijk kunnen we met behulp van Video AI Analytics deze camera’s intelligent maken. Hierdoor krijgen we toegang tot data, die we kunnen combineren met andere data voor analyses en rapportages. Hiermee kunnen we de bedrijfsprocessen optimaliseren en echt toegevoegde waarde bieden.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner