Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

Gold-IP

Genetec

OSEC

VideoGuard

VEB

HD Security

Paraat

Secusoft

20face

G4S

De Beveiligingsjurist

Nenova

SOBA

IDIS

Alarm Meldnet

Centurion

Alphatronics

VAIBS

Top Security

Service Centrale Nederland

Uniview

SmartCell

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

Add Secure

Crown Security Services

Optex

i-Pro

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Lobeco

NIBHV

VBN

Seris

SmartSD

EAL

HID

Brivo

Milestone

Advancis

VVNL

ADI

ASIS

Seagate

Hanwha Vision Europe

Securitas

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

NetworxConnect

CSL

Unii

ASSA ABLOY

Dero Security Products

Ajax Systems

Multiwacht

2N

ARAS

Akuvox

Sequrix

CardAccess

Bydemes

Trigion

Masset Solutions

Explicate

RoSecure

Kiwa

DZ Technologies

PG Security Systems

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Eizo

GFT

Paxton

Hikvision

BHVcertificaat.online

AXIS Audio Manager Edge voor gebruiksvriendelijk audiosysteem

18 november 2020
Redactie
09:24

Axis Communications komt met AXIS Audio Manager Edge, een upgrade van de audiomanagementsoftware die is geïntegreerd in de netwerkluidsprekers van Axis. Deze upgrade maakt een all-in-one audiosysteem mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven met beheer van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones.

Netwerkluidsprekers worden tegenwoordig steeds vaker ingezet, onder andere in winkels, openbare gebouwen en commerciële omgevingen. Ze zijn geschikt om indringers af te schrikken en ongewenste activiteiten te voorkomen die zijn opgemerkt door bewakingscamera’s, door zowel live als vooraf opgenomen mededelingen af te spelen. Ook kunnen reclameboodschappen en achtergrondmuziek worden ingepland en afgespeeld.

Eenvoudig contentbeheer
Om het beheer van audiocontent nog gebruiksvriendelijker te maken, heeft Axis de geïntegreerde software AXIS Audio Manager Edge ontwikkeld. Deze toepassing maakt eenvoudige installatie, configuratie en bediening van maximaal 200 luidsprekers en 20 zones mogelijk en maakt het plannen van wekelijkse content overzichtelijk. Dankzij afzonderlijke toegangsrechten voor beheerders, contentmanagers en overige gebruikers kunnen individuele machtigingen worden ingesteld en wordt het risico op fouten of storingen geminimaliseerd.

Controle over volledig systeem
Met de ingebouwde systeemmonitoring en een dashboard dat de systeemstatus weergeeft, biedt AXIS Audio Manager Edge de gebruiker een up-to-date overzicht van alle luidsprekers. Alle audio-apparaten kunnen centraal worden beheerd, waardoor eventuele problemen snel kunnen worden gesignaleerd en opgelost zonder dat iemand ter plaatse hoeft te verifiëren wat er precies aan de hand is. AXIS Audio Manager Edge beantwoordt op die manier aan de behoefte van kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel audiomanagementsysteem met intuïtieve bediening voor één of meerdere locaties.

Breed scala aan voordelen
“Netwerkaudio biedt een breed scala aan voordelen waar steeds meer bedrijven een beroep op doen”, vertelt Marco Pompili, business development manager bij Axis Communications. “Analoge audiosystemen voor het afspelen van muziek of het omroepen van boodschappen met een traditionele microfoon zijn inmiddels voorbijgestreefd. Door AXIS Audio Manager Edge in onze luidsprekers te integreren, kunnen bijvoorbeeld winkeleigenaren eenvoudig lokaal of vanuit één centrale locatie via een webbrowser hun aankondigingen, reclames en achtergrondmuziek beheren, zonder extra hardware aan te hoeven schaffen. Live of opgenomen boodschappen zijn eenvoudig af te wisselen met reclame en achtergrondmuziek. Het is kostenefficiënt, bespaart tijd en verbetert tegelijkertijd de klantervaring.”
Voor grotere, complexere audiosystemen kan gebruik worden gemaakt van de bestaande AXIS Audio Manager Pro-software. In het voorjaar van 2021 introduceert Axis het cloudgebaseerde AXIS Audio Manager Center, waarmee gemakkelijk kan worden opgeschaald naar duizenden locaties.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner