Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

PG Security Systems

SmartSD

Akuvox

Genetec

GFT

Crown Security Services

Ajax Systems

IDIS

2N

Lobeco

Avigilon Alta

VEB

Sequrix

ARAS

DZ Technologies

Trigion

VVNL

SMC Alarmcentrale

Seris

CardAccess

Bosch Security Systems

SOBA

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

HD Security

BHVcertificaat.online

G4S

Dero Security Products

Advancis

Unii

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

RoSecure

Secusoft

Top Security

Kiwa

20face

Service Centrale Nederland

Multiwacht

Bydemes

i-Pro

Paraat

Eizo

Hanwha Vision Europe

Milestone

VideoGuard

VBN

Alarm Meldnet

ADI

OSEC

Connect Security

NetworxConnect

Hikvision

ASIS

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

CDVI

Alphatronics

HID

Explicate

Optex

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

EAL

Centurion

CSL

Paxton

Securitas

JMB Groep

Add Secure

Brivo

VAIBS

Nimo Drone Security

NIBHV

Nenova

SmartCell

Seagate

Uniview

Axis start samenwerking met ethische hackers

8 februari 2023
Redactie
11:40

Axis Communications hecht veel waarde aan het veilig houden van de gebruikte software en communicatiesystemen en is daarom een samenwerking gestart met Bugcrowd. Via het Security Knowledge Platform van Bugcrowd zal Axis profiteren van de expertise van het bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, de ontwikkelde software-as-a-service en het wereldwijde netwerk van ethische hackers. 

Bugcrowd is een crowdsourced beveiligingsbedrijf, opgericht in 2012, dat bedrijven helpt bij het identificeren en verhelpen van beveiligingslekken in hun software en netwerken. Het bedrijf werkt met een netwerk van onafhankelijke beveiligingsonderzoekers om beveiligingsproblemen te rapporteren en op te lossen. Bugcrowd biedt een platform waar bedrijven uitdagingen kunnen presenteren voor onderzoekers en beloningen kunnen uitdelen voor het vinden van kritieke beveiligingsproblemen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting een groot aantal bekende klanten gedekt en heeft bijgedragen aan het verbeteren van de beveiliging van vele software- en webapplicaties.

Proactief kwetsbaarheden opsporen
Het bug bounty-programma versterkt Axis’ inzet voor het opbouwen van professionele relaties met externe beveiligingsonderzoekers en ethische hackers. Het nieuwe programma versterkt de inspanningen van het bedrijf om proactief kwetsbaarheden in AXIS OS, het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat de meeste Axis-producten aanstuurt, te identificeren, te patchen en bekend te maken. Axis Communications start het bug bounty-programma met Bugcrowd om best practices op het gebied van vulnerability management te versnellen.

Beloningen
Gebruikmakend van zijn Crowdmatch™ AI-gebaseerde matchingtechnologie, zal Bugcrowd zijn geregistreerde onderzoekers met relevante vaardigheden en ervaring selecteren en uitnodigen, terwijl Axis AXIS OS-gebaseerde producten beschikbaar zal stellen om te testen. Onderzoekers die kwetsbaarheden ontdekken, komen in aanmerking voor een beloning die in hoogte varieert naar gelang de ernst van de kwetsbaarheid. Axis zal de kwetsbaarheden vervolgens op transparante wijze naar buiten brengen en patches leveren voor de betrokken AXIS OS-versies.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Seagate

SequriX

Videoguard

Wordt een partner