Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

ASIS

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

HID

Bydemes

G4S

GFT

RoSecure

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Explicate

Optex

VEB

ARAS

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

Uniview

20face

Gold-IP

NIBHV

Multiwacht

Seris

Kiwa

Ajax Systems

Network Optix

Dero Security Products

VideoGuard

Avigilon Alta

Paxton

Akuvox

OSEC

CDVI

NetworxConnect

Brivo

Crown Security Services

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Genetec

Alarm Meldnet

Unii

Centurion

i-Pro

VBN

Advancis

Connect Security

CardAccess

SmartSD

Oribi ID Solutions

Milestone

IDIS

Top Security

JMB Groep

Trigion

Seagate

DZ Technologies

CSL

Service Centrale Nederland

2N

VVNL

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

HD Security

Regio Control Veldt

Eizo

VAIBS

Nenova

Masset Solutions

EAL

SOBA

Hikvision

Alphatronics

BHVcertificaat.online

Sequrix

SmartCell

Securitas

Paraat

Secusoft

Hanwha Vision Europe

Beveiliger TSA: Ik heb je naakt gezien

20 april 2014
Redactie
11:55

Voormalig beveiligingsbeambte Jason Edward Harrington deelt zijn ervaringen van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) al langer op zijn blog, maar nu ook in de media.

Harrington schreef in januari een arikel voor de website Politico, op de website van de NRC is een samenvatting te lezen. Vooral de beschrijving van zijn avonturen in de Image Operator (I.O.) kamer, waarin de beelden van gefouilleerde mensen werden bekeken, veroorzaakten heel wat ophef.

BodyscannerZo schrijft hij: “Mijn TSA-collega’s grappen aan de lopende band over de passagiers: we vergaapten ons vooral aan mensen met overgewicht, van wie elke vetrol pijnlijk zichtbaar was. We zagen alle mogelijke soorten piercings. I.O.-dienst evolueerde al snel tot een soort pauze. Het was de enige plek op het hele vliegveld waar geen beveiligingscamera’s hingen. De TSA had het publiek verzekerd dat er geen naaktbeelden van passagiers zouden worden geregistreerd, camera’s met gesloten circuit inbegrepen.”

Harrington ging bij de TSA aan de slag om zijn studies te kunnen betalen. De wantoestanden die hij daar zag stimuleerden hem om zijn ervaringen te delen op een weblog. Hij beschrijft in het stuk hoe TSA-werknemers vrouwen die een borstamputatie achter de rug hadden er zo konden uithalen: “Hun borstkas zag er hol en blokkerig uit.” Datende collega’s zorgden er volgens hem ook voor dat ze tegelijk dienst hadden in de Image Operator.

Ook doet Harrington uitspraken over de het effect van de boyscanners: “Al voordat de full-bodyscanners werden geïnstalleerd, wisten wij dat ze niet werkten.” Volgens een instructeur van de bodyscanners zouden de beveiligers geen verschil zien tussen bommen en lichaamsvet, en waren vuurwapens zo goed als onzichtbaar als je ze gedraaid in je zak hield.

Lees verder: nrc.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner