Beveiliging Schiphol krijgt versterking

Het demissionaire kabinet wil ongeveer 20 miljoen euro extra uittrekken voor extra Marechaussees op Schiphol. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Het benodigde geld is gereserveerd in de concept-Voorjaarsnota. Dat zou er volgens De Telegraaf op duiden dat het kabinet het nog dit jaar wil besteden. Het geld komt bovenop een extra investering die het kabinet al eerder had gereserveerd voor de beveiliging op de luchthaven. Die dient versterkt te worden vanwege de nog steeds toenemende drukte. Die heeft onaanvaardbaar lange wachtrijen bij de paspoortcontroles tot gevolg. Voor de komende vakantieperiodes is daarom zelfs onlangs een extra, tijdelijke terminal geopend.

Dreigingsbeeld
Daarnaast moet de marechaussee ook het hoofd bieden aan het verscherpte dreigingsbeeld in de wereld. Er is niet alleen meer personeel nodig op Schiphol, maar ook voor de bewaking van de landsgrenzen via vliegende brigades en objecten als paleizen en het Tweede Kamergebouw. Op het moment wordt vorig jaar vrijgemaakt geld gebruikt om nieuwe marechaussees op te leiden en in te werken. Daar komt nog een extra sterkte bovenop om de toenemende drukte te compenseren.

Deel dit artikel via: