Beveiligingssoftware Secusoft bestaat 10 jaar!

Dit jaar is het feest bij Secusoft, dé software voor beveiligers! Het bedrijf bestaat namelijk precies tien jaar. Daarom werpen we een terugblik op het ontstaan en de groei en natuurlijk ook een vooruitblik op de planning van de komende tijd van Secusoft.


Secusoft is tien jaar geleden ontworpen naar aanleiding van een gemis dat softwareontwerper Leo Hoogma zelf heeft ervaren tijdens het werken in de beveiliging. “Doordat de branche destijds nauwelijks was gedigitaliseerd, liepen informatiestromen ongewenst langs elkaar heen. Rapportages en alarmbonnen werden op papier uitgeschreven, waarbij er nog wel eens wat onder de stoel van de surveillanceauto waaide”, vertelt Hoogsma. “Opdrachtgevers hadden geen actueel inzicht in de bevindingen van een beveiligingsbedrijf en privacygevoelige klantgegevens en sleutelnummers werden bewaard in mappen in de auto. Dat moest beter en veiliger kunnen!”
Omdat Hoogsma in 2003 was begonnen met een eigen IT-bedrijf, bezat hij destijds al veel kennis van het bouwen van software. En toen een beveiligingsbedrijf zijn hulp inriep bij het ontwikkelen van een systeem waarin zij hun planning én rapportages kwijt konden, ontstond onder zijn handen in 2011 de eerste versie van Secusoft.

Privacy proof
Doordat het runnen van een IT-bedrijf een hoop tijd kostte, bleef Secusoft daarna enige tijd slechts op de achtergrond aanwezig. Maar zodra in 2017 de privacywet AVG opkwam, besloot Leo de software volledig AVG-proof te maken en de goed beveiligde plannings- en registratiesoftware aan te bieden aan beveiligingsbedrijven in het algemeen.
De groei die Secusoft sindsdien maakt, is toonaangevend voor het collectieve gemis dat ondernemers in beveiligingsbranche en de beveiligers zelf ervaarden. Secusoft biedt dé oplossing voor het centraal beheren van klantgegevens, personeelsdossiers en bedrijfsvoorraden en voor het maken van offertes, facturen, rapportages en roosters. Daarnaast geeft het systeem opdrachtgevers een actueel inzicht via een klantenportaal. En dat alles in een extreem goed beveiligde omgeving, waarbij alleen gewerkt wordt met gecertificeerde servers. Secusoft werd daarvoor het afgelopen jaar onderscheiden met de ISO 27001 certificering, het hoogst haalbare veiligheidscertificaat dat te behalen valt.

Ontworpen voor en door beveiligers
Wie het bedrijf volgt op sociale media, leest regelmatig interessante blogs en wordt op de hoogte gebracht van software-updates en gerelateerd nieuws. Op het Secusoft YouTube-kanaal zijn praktische instructievideo’s te vinden over het gebruik van de software.
“Inmiddels maakt een mooi aantal beveiligingsbedrijven uit Nederland gebruik van onze software”, vertelt Hoogsma, “daarnaast hebben wij gebruikers in onder andere België, Suriname en Curaçao. Een groot woord van dank gaat uit naar onze gebruikers, want dankzij hun aanbevelingen groeien wij nog steeds door. De gebruikers zijn altijd het belangrijkste vertrekpunt voor ons geweest.”

Deel dit artikel via: