Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

NIBHV

CSL

Gold-IP

Nenova

i-Pro

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Advancis

Service Centrale Nederland

Connect Security

RoSecure

SmartSD

Paraat

VEB

VVNL

Brivo

De Beveiligingsjurist

Trigion

Masset Solutions

IDIS

SOBA

Nimo Dog Security

Unii

Bydemes

2N

NetworxConnect

HID

PG Security Systems

JMB Groep

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

G4S

Akuvox

GFT

HD Security

ARAS

Explicate

Hanwha Vision Europe

ADI

VAIBS

Optex

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Ajax Systems

Genetec

Eagle Eye Networks

20face

Multiwacht

Eizo

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

OSEC

Lobeco

Paxton

CDVI

Uniview

Regio Control Veldt

Kiwa

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Seris

Milestone

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

Centurion

CardAccess

Top Security

VBN

Securitas

Sequrix

EAL

Dero Security Products

SmartCell

VideoGuard

Alphatronics

Seagate

Add Secure

Beveiligingstechniek verlicht werkdruk zorgpersoneel

28 februari 2023
Redactie
06:52

AMR-ICT, Gold-IP en VAIBS slaan de handen ineen. Met deze samenwerking zijn de partijen in staat een op beveiligingstechniek gebaseerde, schaalbare oplossing te bieden die zorgorganisaties kan bijstaan in het bieden van kwalitatief goede zorg tegen een betaalbare prijs.

De druk op de gezondheidszorg is groot. Zo neemt de vergrijzing toe, wordt de krapte op de arbeidsmarkt voor zorgverlenend personeel steeds groter en worden zorgkosten hoger. Dit leidt ertoe dat het voor veel zorgaanbieders steeds lastiger wordt om de kwaliteit van zorg op het gewenste, hoge niveau te houden. AMR ICT, Gold-IP en VAIBS trekken nu gezamenlijk op om bovenstaande uitdagingen een oplossing te bieden.

Slimme zorgoplossing op basis van AI
AMR ICT ontwerpt, bouwt en onderhoudt al meer dan twintig jaar ICT-infrastructuren voor de zorgsector en het bedrijfsleven. In de zorgsector ziet het bedrijf de vraag naar slimme oplossingen toenemen. Door VAIBS Care valdetectie toe te voegen aan de huidige systemen die de infrastructuur binnen zorgorganisaties gestalte geven, wordt die wens vervuld. Met VAIBS Care, dat ontwikkeld is in samenwerking met Gold-IP, is het namelijk mogelijk (bestaande) slimme sensoren (IP-camera’s) nog intelligenter te maken. Dat gebeurt met behulp van Video AI Analytics. VAIBS Care detecteert daarbij valbewegingen, personen die uit bed zijn gestapt en dwalingen. Het platform herkent daarbij altijd automatisch het bed in de ruimte, waardoor opnieuw configureren niet nodig is, wanneer de inrichting van de kamer verandert.
Doet er zich een gevaarlijke of ongewenste situatie voor? Dan verstuurt de oplossing via een zorgoproepsysteem een alarm naar het zorgpersoneel dat hierdoor adequaat kan reageren. Op deze manier verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten en cliënten en is het mogelijk zorgpersoneel alleen in te zetten voor meldingen die er echt toe doen. De schaarse capaciteit kan daardoor benut worden voor het verlenen van optimale zorg.

Fysieke zorg op hoogst haalbare niveau ondersteunen
Kasper van Kekem, commercieel directeur bij VAIBS, is erg verheugd met deze nieuwe samenwerking: “Wij zijn via Gold-IP in gesprek geraakt met AMR ICT. Het contact met AMR ICT was vanaf het begin af aan goed. Het werd al vrij snel duidelijk dat een gezamenlijke inspanning meerwaarde oplevert voor de eindgebruiker. Door onze krachten te bundelen, zijn we nu in staat om de fysieke zorg tot op het hoogste haalbare niveau te ondersteunen. Dat is iets waar we trots op zijn.”
Ook Marco Tom, commercieel directeur bij AMR ICT, reageert enthousiast: “Met VAIBS hebben we, na een gedegen oriëntatie op de beschikbare oplossingen, een partner gevonden die goed bij AMR ICT past: innovatief, flexibel en ook zeer gedreven om met ons samen te werken. Een groot pluspunt is dat onze standaard de slimme sensor van MOBOTIX is. Dit is een standaard waarop VAIBS Care naadloos aansluit. We verwachten samen met VAIBS dan ook niet alleen onze huidige klanten, maar ook andere zorgorganisaties en ziekenhuizen te kunnen voorzien van een passende AI oplossing voor valdetectie. De samenwerking zien we met vertrouwen tegemoet, zeker omdat onze verdere wensenlijst inmiddels deel uitmaakt van de roadmap van VAIBS Care.”

De mogelijkheden van VAIBS Care
Val- en dwaalincidenten zijn een groot gezondheidsrisico voor ouderen. Om deze incidenten in een vroegtijdig stadium te detecteren, wordt veelal gebruik gemaakt van ‘slimme’ sensoren. Deze zijn vaak onnauwkeurig, waardoor ze valse of late meldingen genereren. Dit zorgt dat zorgpersoneel (te) laat of onterecht ter plaatse is. Met VAIBS Care is dit verleden tijd.
VAIBS Care is een Video AI Analytics platform dat in staat is automatisch vallende personen, personen die niet (meer) in bed liggen en dwalende personen in een vroeg stadium te detecteren en zorgpersoneel automatisch te alarmeren. Inzet van het platform levert verschillende voordelen op voor zowel patiënten, cliënten en zorgpersoneel.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner