Bewakingscamera’s steeds belangrijker voor bedrijfsefficiency

Bedrijven willen steeds vaker videobewaking met analysemogelijkheden. Daarmee kunnen camera’s helpen het personeelstekort te verlichten. Camera’s worden ook steeds meer gebruikt voor verbetering van bedrijfsprocessen. Dat en meer blijkt uit Trends in Video Surveillance 2022 van Eagle Eye Networks.

“Bijna twee jaar na de uitbraak van de wereldwijde coronapandemie hebben bedrijven nog steeds te maken met verstoringen in de toeleveringsketen, tekorten aan arbeidskrachten en grote veranderingen in de routines op de werkplek”, zegt Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks. “Deze ontwikkelingen vergroten de waarde van intelligent videotoezicht voor ondernemers. Dit kan hen namelijk helpen bij het verkrijgen van inzichten op het gebied van beveiliging en bedrijfsvoering, waardoor zij beter in staat zijn zich aan te passen aan de nieuwe bedrijfssituatie. Tegelijkertijd belooft de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in combinatie met cloud-videobewaking betere, snellere en nauwkeurigere analyses voor beveiliging en bedrijfsoptimalisatie. We verwachten dat bedrijven in 2022 nog meer zullen vertrouwen op cloudgebaseerde AI-analyses om hen te helpen gedijen.”

Gratis e-book
Eagle Eye Networks doet continu onderzoek naar ontwikkelingen binnen de afnemersmarkt en deelt de bevindingen met klanten door de uitgave van het jaarlijkse e-book Trends in Video Surveillance. Dit bevat een prognose voor ondernemers en managers die het fysieke beveiligingslandschap willen begrijpen en plannen willen maken voor succes in 2022. De vijf belangrijkste trends in de nieuwste editie zijn:

  1. Bedrijven willen de flexibiliteit om aangepaste analyses toe te voegen aan hun videobewakingssystemen.
  2. Videobewaking zal bedrijven die door het tekort aan arbeidskrachten worden getroffen, helpen meer te doen met minder.
  3. Steeds meer klanten begrijpen de waarde van videobewaking voor de bedrijfsinformatie.
  4. Pandemische trends rond thuis- en telewerken en levering aan huis zijn niet meer weg te denken.
  5. Interoperabiliteit is de sleutel tot gegevensbeheer en -beveiliging.
Deel dit artikel via: