Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

OSEC

Aritech

Network Optix

Akuvox

Seris

Masset

Kidde Commercial

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

IDIS

LUGN

Nenova

Paraat

ASSA ABLOY

ASIS

Genetec

MPL

Centurion

Gold-IP

Secusoft

Securitas

Alarm Meldnet

CDVI

VBN

SmartCell

G4S

Brivo

Top Security

Bydemes

Synguard

Eizo

Add Secure

Regio Control Veldt

2N

Bosch Security Systems

Lobeco

Teletek

Optex

Connect Security

Seagate

HID

VVNL

ADI

Service Centrale Nederland

VAIBS

Intrasec

VEB

Alphatronics

OpenEye

Distri Company

VisionPlatform.ai

Crown Security Services

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

SOBA

VGN Group

i-Pro

Multiwacht Security

SmartSD

Paxton

NIBHV

Trigion

Advancis

Uniview

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

Paralax

Sequrix

Van Dusseldorp Training

BHVcertificaat.online

MOBOTIX

Unii

Milestone

ARAS

BOA-vakbond wil coronaboete verhogen naar 1000 euro

12 januari 2021
Redactie
09:07

De huidige boete van 95 euro voor het overtreden van de coronamaatregelen is volgens voorzitter Richard Gerrits van de vakbond BOA ACP veel te laag. Dat zei hij tijdens ‘Dit is de Dag’ op NPO Radio 1. Mensen die willens en wetens de regels overtreden zouden volgens hem 1000 euro aan de broek moeten krijgen.

Eerder werd de boete juist verlaagd van 395 naar 95 euro om te voorkomen dat overtreders een strafblad zouden krijgen. Dat bedrag is volgens Gerrits veel te laag. Mensen zijn gewend een dergelijk bedrag neer te tellen voor een dancefeest, dus zullen het niet erg vinden als het in plaats daarvan aan een boete kwijt zijn. “Als je heel bewust naar zo’n feestje gaat, of erger, je bent de organisator van zo’n feest, dan verdien je wat ons betreft een hoge boete”, zei de voorzitter van de bond BOA ACP.

Stelselmatig de regels overtreden
Het gaat Gerrits niet om mensen die per ongeluk vergeten een mondkapje op te doen, maar om ‘rotte appels’. Daarmee doelt hij op mensen die keer op keer illegale dancefeesten bezoeken en met name de organisatoren van die feesten. Ook wil hij dat ondernemers harder worden aangepakt als die stelselmatig de regels overtreden, door bijvoorbeeld te veel klanten in een winkel toe te laten. De laatste tijd stijgt de spanning bij ondernemers, zeker nu het einde van de huidige lockdown nog lang niet in zicht is. Sommige restaurants dreigen de deuren toch te gaan openen, ook al mag dat niet van de regering. Gerrits vindt dat de eigenaar dan een hoge boete verdient en de staatssteun moet terugbetalen. Daar was Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland het niet mee eens. Hij erkent dat ook ondernemers zich aan de wet moeten houden, maar zei tijdens ‘Dit is de Dag’ er wel begrip voor te hebben dat zij naar dit soort noodmaatregelen grijpen als het water hen tot over de lippen staat en zij niets meer te verliezen hebben.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Boon Edam

Suricat

Seagate

SequriX

Artitech Kidde Commercial

Distri Company

Wordt een partner